SOCIETAT
Societat 13/10/2011

Mig centenar d''indignats' es querellen contra Puig per les càrregues de la plaça Catalunya i en demanen la dimissió

Acusen el conseller, Assumpta Escarp, els Mossos i la Guàrdia Urbana de lesions, prevaricació i furt

Acn
1 min

BarcelonaUn total de 56 indignats han presentat aquest dijous al matí una querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig, per les càrregues policials a la plaça de Catalunya el 27 de maig, quan es va intentar desallotjar temporalment els acampats com a mesura preventiva, segons Interior.

Els querellants acusen Puig, el director general de la Policia, Manel Prat, la llavors regidora de Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp, comandaments dels Mossos i la Guàrdia Urbana, de diversos delictes i faltes, entre els quals lesions, coaccions, prevaricació, detenció il·legal i fins i tot furt. A més, els indignats han presentat davant de la Generalitat 30.000 firmes per demanar la dimissió del conseller.

En la compareixença al Parlament per presentar les noves dades sobre violència de gènere, el conseller Puig ha carregat contra els querellants. "Resulta una contradicció que alguns dels que estan darrere d'aquesta querella, en una altra ocasió intentessin que l'Estat de dret no funcionés", ha dit en referència a les agressions als diputats davant del Parlament el 15 de juny. Tot i així, ha assegurat que tothom que cregui que les coses no s'han fet bé i que se li han vulnerat els seus drets, està legitimat per recórrer a la Justícia.

stats