Societat 21/07/2014

Els homes no volen que la seva parella faci sexe amb un altre home; les dones, que s'enamori

Una enquesta d'un portal per buscar parella revela que homes i dones s'enfronten de forma diferent a la infidelitat

Ara
1 min
El 41% dels enquestats no saben explicar el motiu pel qual van ser infidels a la seva parella / GETTY

BarcelonaD'estudis i treballs sociològics que apunten a diferències entre homes i dones no en falten, i ara se n'ha afegit un de nou. Una enquesta del portal per trobar parella eDarling ha arribat a la conclusió que homes i dones heterosexuals s'enfronten a la infidelitat de forma ben diferent. Mentre que als homes el que els preocupa és que les seves parelles mantinguin relacions sexuals amb altres homes, a les dones els preocupa que s'enamorin d'altres dones.

Segons els resultats de l'enquesta, tres de cada quatre dones se senten ferides si la seva parella s'enamora d'una altra dona. Per a un de cada dos homes, en canvi, la infidelitat sexual és pitjor que l'enamorament. Paradoxalment, són els homes els que tenen més tendència a mantenir relacions sexuals fora del vincle de parella: un 27% d'homes són infidels sexualment, comparat amb un 25% de dones.

El sexe o l'amor també separen la raó que impulsa homes i dones a mantenir relacions amb una altra persona. Així, un 19% de les dones manifesten que han estat infidels a la seva parella perquè s'havien enamorat d'un altre home. En el cas dels homes, l'amor és el motiu que impulsa a la infidelitat en només un 4% dels casos.

"Senzillament, va passar"

Però potser la dada més significativa de l'enquesta és la que mostra com la majoria és incapaç de donar una explicació al per què d'una infidelitat. "Senzillament, va passar" és el motiu citat en la majoria de casos, 41%. En proporcions molt més petites, un 19% afirma que la raó va ser el cansament amb la parella, un 17% la curiositat i un 11% la venjança.

stats