Violències masclistes
Societat 18/07/2021

Ingressa a presó un pederasta que va abusar de vuit criatures fa més de 20 anys

Les víctimes tenien entre cinc i dotze anys i els seus pares no ho van denunciar mai quan se'n van assabentar

ARA
1 min
Una comissaria dels Mossos d'Esquadra

BarcelonaMés de dues dècades després que es cometessin els abusos, un home de 74 anys ha ingressat a la presó per presumptament haver agredit sexualment vuit menors d'edat entre els anys 1990 i 2000. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, la primera denúncia contra aquest pederasta es va presentar el passat 5 de juny, i a partir d'aquí els investigadors van estirar el fil i van localitzar les altres set víctimes, totes elles ja adultes en l'actualitat.

El suposat pederasta va ser detingut aquest dimecres, 14 de juliol, i el titular del jutjat instructor de Martorell va ordenar el seu ingrés a presó provisional. L'home, que ara fa de masover al municipi anoienc del Bruc, va cometre les agressions al Baix Llobregat nord aprofitant-se de la relació laboral o d'amistat de famílies amb filles molt petites per tenir-hi accés sense aixecar sospites. En entorns d'oci, com durant les estades d'estiu en un càmping o anant a buscar bolets o fent classes de repàs, abusava de les criatures, que llavors tenien entre cinc i dotze anys.

Les vuit nenes que van patir els abusos i agressions sexuals eren tan petites que no van tenir consciència que l'home les havia agredit fins que van ser més grans i ho van explicar als seus progenitors, que van marcar distàncies amb l'ara detingut però no van arribar a denunciar-lo. Aquesta impunitat va fer que busqués noves víctimes i repetís els mateixos patrons durant anys.

Arran dels abusos, les víctimes han hagut de rebre suport psicològic durant la seva edat adulta i han patit nombrosos problemes personals afectius i de parella com a seqüeles inherents -molt comunes en aquests casos- a les situacions que van patir.

stats