Societat 19/07/2013

Una iniciativa solidària nedarà la travessia entre Menorca i Mallorca

Un grup de 16 nedadors faran la Travessia Solidària Menorca-Mallorca i destinaran els diners que recaptin a l'associació de pallassos d'hospital 'Pallapupas'

Ara
2 min

BarcelonaEl proper de 26 de juliol setze nedadors aficionats a les llargues distancies es tiraran a l'aigua del Canal de Menorca i nedaran sense parar, d'una illa a l'altra, una travessia de 40 quilòmetres. L'objectiu, recaptar diners per a l'Associació Pallapupas, formada per pallassos que actuen en hospitals catalans per fer més amena l'estada de nens ingressats i de les seves famílies.

Un dels participants de la aventura solidària, Tatxo Benet, explica que els nedadors de llarga distància sempre busquen nous reptes i que, aquest cop, van "decidir fer-ho per una causa solidària". "En aquests moments hi ha moltes possibles causes solidaries, però ens va semblar que era un bon moment per pensar en els nens hospitalitzats que reben ajuda psicologia dels pallassos", afegeix Benet.

La iniciativa va sorgir fa dues setmanes amb l'objectiu de recaptar 10.000 euros i, aquest divendres, ja n'havien aconseguit gairebé set mil. L'aventura es podrà seguir en directe, a través de la pàgina de facebook del participants, que demanen a la gent que segueixi fent aportacions per assolir l'objectiu.

Pallapupas és una associació, sense ànim de lucre, que treballa des de fa 12 anys als hospitals i centres sociosanitaris per a millorar la qualitat de vida dels infants, joves i ancians malalts i estar presents en el processos mèdics dolorosos per alleugerir-los.

Una travessia de 40 quilòmetres

Els nedadors faran el primer intent de creuar el canal de Menorca el dia 26 de juliol a les sis del matí, coincidint amb la sortida del sol i, si les condicions ho permeten, nedaran durant un mínim de 12 hores. Les travessies a mar obert són imprevisibles i alguns participants podrien arribar a necessitar 18 hores per completar la ruta.

A banda de la duresa per la llargada de la travessia, el que determinarà l'èxit de l'aventurà serà l'estat de la mar. Els nedadors es trobaran altres obstacles com els bancs de meduses que sovintegen el mediterrani durant aquesta època de l'any i els forts corrents submarins que hi ha a la zona. El sentit de la travessia el decidiran precisament segons els corrents marins, que en algunes fases poden arribar als tres nusos.

Els participants expliquen que per a completar una travessia d'aquestes característiques cal parar cada 45 minuts per beure líquids, i cada dues hores per menjar alguna cosa. Els nedadors tindran embarcacions de suport en tot moment que els hi facilitaran l'avituallament.

Un grup d'aficionats a les aigües obertes

Fa uns dos anys es va formar a Badalona un grup d'aficionats a llargues distàncies que han superat els 200 membres i que es posen d'acord per fer sortides conjuntes, però és la primera vegada que organitzen una travessia d'aquestes característiques.

La iniciativa solidària ha rebut el suport de la selecció espanyola de natació, concentrada per a disputar els Mundials de Natació de Barcelona, i que s'han fotografiat amb nassos vermells

stats