Societat 22/03/2021

“Ha inspirat l’oncologia recent: tots treballarem incansablement per mantenir el seu llegat”

Enriqueta Felip, oncòloga de la Vall d'Hebron
2 min
El doctor Baselga va crear el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) l’any 2006.

Estic commocionada per la mort del doctor Josep Baselga. Era una persona molt brillant, amb una intel·ligència privilegiada i un gran carisma. Ja d’estudiant sabia que volia dedicar-se a l’oncologia i es va formar al Memorial Sloan Kettering Cancer Center amb els millors professionals. L’any 1996, després d’11 anys a Nova York, va acceptar el repte de crear el servei d’oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

Recordo la seva gran empenta i determinació. Juntament amb el doctor Josep Tabernero i amb altres professionals vam somiar en construir un centre d’excel·lència nacional i internacional en oncologia. Baselga tenia una gran visió per desenvolupar amb èxit nous i innovadors projectes que han sigut determinants per avançar en la investigació contra el càncer. Amb el seu lideratge va dissenyar una oncologia moderna basada en la identificació de biomarcadors i tractaments innovadors que ha permès la curació de molts pacients. El seu rigor científic i el compromís amb la recerca han sigut fonamentals en els grans avenços en la lluita contra el càncer.

A més, va treballar incansablement per una atenció als pacients exemplar, promovent l’excel·lència de tots els professionals de la salut i potenciant un abordatge multidisciplinari. Era una persona exigent però justa. S’esforçava per transmetre el rigor i les ganes d’avançar que ell tenia.

Ens ha ensenyat moltíssimes coses. El mes important: el nostre compromís amb els pacients. I també ha tingut un paper clau en el desenvolupament de les carreres acadèmiques de molts oncòlegs i ha inspirat l’oncologia recent.

Jo he tingut la sort de comptar amb el seu suport sempre. El doctor Baselga ha sigut el meu mentor. L’admiro moltíssim i ha sigut i serà el meu referent. Trobarem a faltar el seu lideratge i la seva passió per portar a la clínica els millors tractaments per els pacients. Per això tots treballarem incansablement per mantenir el seu llegat.

Vull expressar les meves condolences a la seva família i també a tota la comunitat científica.

stats