Societat 12/12/2019

Interior descarta prohibir el tall diari a la Meridiana, com exigia l'Ajuntament

Segons el departament, l'informe dels Mossos "és favorable" a la concentració perquè no hi veu risc

Pau Esparch
2 min
"Seguim tallant la Meridiana perquè la injustícia continua"

BarcelonaEl tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va ser taxatiu ahir: va demanar al departament d'Interior que "denegués" el tall diari a l'avinguda Meridiana, que es fa cada vespre –avui serà la jornada número 60– des que es va dictar la sentència contra els líders independentistes. Batlle va fer aquesta petició després que l'ANC decidís comunicar, fa menys d'una setmana, aquesta concentració a Interior. Però la resposta del departament va en la línia contrària del que exigia el consistori. No es prohibirà el tall a la Meridiana perquè, segons Interior, l'informe dels Mossos d'Esquadra "és favorable" a la protesta, ja que no hi veu risc d'alterar l'ordre públic ni d'afectar les persones o els béns materials.

Batlle va assegurar ahir que la comunicació de l'ANC és "un disbarat" perquè va anunciar la intenció de fer el tall diari, durant tres hores del vespre, fins al 28 de febrer. Tot i això, fonts del departament expliquen que la durada màxima de la comunicació d'una manifestació és de 30 dies. Per tant, si a principis de gener es manté el tall a la Meridiana i es vol anunciar, s'haurà de tornar a fer el tràmit. Quan l'ANC va registrar aquesta primera comunicació de la concentració, Interior va demanar un informe a l'Ajuntament de Barcelona, com fa amb tots els consistoris quan es convoca una protesta al seu terme municipal. La resposta de l'Ajuntament, com ja va avançar Batlle, va ser de rebuig: la Guàrdia Urbana va fer un informe "absolutament negatiu" pels "perjudicis" que, segons el tinent d'alcalde, causa l'acció a la Meridiana.

"Seguim tallant la Meridiana perquè la injustícia continua"

Un cop rebut l'informe de l'Ajuntament i analitzat el dels Mossos, el departament ha decidit que no hi ha motius per impedir que es faci el tall diari. Per a Interior, des que l'ANC va comunicar aquesta manifestació, la protesta "discorre amb absoluta normalitat", de manera que no es detecta cap dels arguments que preveu la llei per prohibir una concentració. El departament recorda que la policia catalana és la competent en matèria de seguretat ciutadana i que amb l'informe dels Mossos no veu justificable prendre mesures contra l'acció a la Meridiana. Interior afegeix que no autoritza ni desautoritza una manifestació quan es comunica, sinó que pot demanar que es facin canvis. En última instància, el departament pot arribar a prohibir-la.

stats