Societat 26/01/2013

El jutge interroga la secretària del líder de la màfia russa desarticulada a Lloret de Mar

Jessica O., secretària del cap de la xarxa, Andrei Petrov, serà la primera dels quatre detinguts a comparèixer davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco

Efe
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco interroga aquest dissabte Jessica O., la secretària d'Andrei Petrov, el presumpte cap de la xarxa de blanqueig de la màfia russa desarticulada ahir a Lloret de Mar (Girona) en la denominada operació "Clotilde", han informat fonts d'aquest tribunal.

És la primera dels quatre detinguts que compareix davant el jutge Velasco després del seu arrest divendres per la seva presumpta implicació en aquesta trama de blanqueig de capitals procedents de la màfia russa, que suposadament actuava per tota Catalunya.

Els detinguts estan acusats de blanquejar en dos anys 50 milions d'euros invertint en negocis de tot tipus com a restaurants, locals comercials, gasolineres i immobiliàries.

Durant l'operació, en la qual es va intervenir un fusell kalashnikov al domicili del cap de la banda, agents de la Guàrdia Civil van escorcollar l'ajuntament de Lloret de Mar i van sol·licitar documentació sobre diverses persones i informació de les empreses que, presumptament, servien per blanquejar els diners.

Aquest municipi de la Costa Brava compta amb una important presència de ciutadans procedents de Rússia, un país que és un client destacat en el negoci turístic base de l'economia local.

stats