Societat 27/05/2019

Intervenen a l'Escala 200 quilos de peix que no reunia garanties per ser venut i no havia passat per la llotja

Els Mossos han denunciat dues persones per una infracció greu de la llei de pesca

Acn
1 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla / PERE VIRGILI

L'EscalaEls Mossos d'Esquadra han intervingut a l'Escala (Alt Empordà) 200 quilos de peix que no reunia les garanties necessàries per ser venut i que no havia passat per la llotja. Els fets van passar dimarts, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del cos, juntament amb un inspector de la direcció general de Pesca i Afers Marítims, van fer un control de peix per detectar si se n'havia venut fora de la llotja sense documentació de control i traçabilitat.

Durant l'actuació, els agents van aturar dos vehicles. Un duia al maleter 77,5 kg de peix blau i l'altre 114,5 kg. Cap dels dos tenia cap documentació que justifiqués la procedència i el transport de les captures, i, a més, tampoc disposava de mesures per garantir-ne la conservació. Al segon conductor també se li va trobar una bàscula que probablement feien servir per vendre el peix al detall. Els Mossos han denunciat els dos conductors, de 49 i 56 anys, per una infracció greu de la llei de pesca.

Les infraccions tipificades com a greus poden arribar a suposar multes de fins a 60.000 euros. Les actes de la denúncia s'han enviat als serveis territorials del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La intervenció s'emmarca dins l'acord de col·laboració entre la direcció general de Pesca i la direcció general de la Policia amb l'objectiu "d'optimitzar" la lluita contra la pesca il·legal a Catalunya.

stats