Societat 03/11/2014

Intervenen més d'un miler de plantes de marihuana a Rubí i Pineda de Mar

La policia espanyola deté set persones, que han quedar en llibertat a l'espera del judici

Acn
2 min

RubíLa policia espanyola ha desmantellat una plantació de 1.120 plantes en dues plantacions situades en una casa aïllada de Rubí i en el traster d'un aparcament de Pineda de Mar. En ambdós casos, comptaven amb electricitat que agafaven de manera fraudulenta. E

En concret, a Rubí es van intervenir 890 plantes de diverses varietats que es cultivaven per ser distribuïdes en clubs cannàbics del Maresme, mentre que a Pineda de Mar es van trobar de 230 plantes. En total, s'han detingut set persones, cinc relacionades amb la plantació de Rubí i dues més a Pineda de Mar. Tots ells estan acusats de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i aigua, i han quedar en llibertat a l'espera del judici.

Les investigacions per desmantellar la plantació de Rubí, que estava situada en una casa de lloguer, van començar a l'agost després que els agents sabessin que un grup de persones es dedicaven al cultiu, preparació i distribució d'importants quantitats de marihuana. La policia hi va detenir cinc persones.

Durant el registre, es va comprovar que disposaven d'un magatzem en el garatge de l'habitatge i que havia estat degudament condicionat amb la il·luminació de 30 làmpades halògenes de gran potència, sistema de ventilació-extracció, rec i humitat controlada per al cultiu de les plantes. Les finestres que donaven a l'exterior es trobaven segellades per evitar què es pogués veure la plantació des de l'exterior. En total, es van intervenir les 890 plantes en diferents fases de creixement, tres quilos de cabdells secs, 100 grams de pol·len i 400 euros en metàl·lic, a més dels productes necessaris per al cultiu.

Pel que fa a Pineda de Mar, els agents van localitzar a l'interior del traster d'un aparcament un habitacle de 15 metres quadrats amb una plantació de 230 plantes, també en diferents fases de creixements i un quilo de cabells, entre d'altres. La instal·lació comptava amb 18 làmpades halògenes de 600 watts de potència, un sistema de ventilació i extracció d'aire dotat d'una bomba de tres filtres de grans dimensions per dissimular les olors, a més de l'utillatge necessari. Els responsables controlaven la instal·lació a través d'Internet mitjançant dues càmeres de videovigilància.

Segons fonts policials, els responsables de la plantació tenien gran experiència en el seu cultiu, ja que experimentaven genèticament esqueixos de diferents varietats i que barrejaven entre si per obtenir un cultiu selectiu de qualitat per experimentar amb els sabors i efectes.

stats