Societat 20/01/2013

S'eleven a 42 els intoxicats per la mala combustió de la calefacció de l'església de Gualba

15 afectats van ser evacuats a centres sanitaris, 3 en estat greu a l'Hospital de Palamós

Acn
2 min

GualbaLa mala combustió de la calefacció a l'església de Gualba (Vallès Oriental) ha deixat finalment un total de 42 persones intoxicades per inhalació de monòxid de carboni, segons han informat els Bombers de la Generalitat. D'aquestes 42 persones, 23 van ser donades d'alta 'in situ', 4 es van desplaçar pels seus propis mitjans al CAP de Gualba, mentre que les altres 15 van ser evacuades a centres sanitaris: 12 a l'Hospital de Palamós (9 lleus i 3 greus, que van requerir els serveis de la cambra hiperbàrica. Es tracta d'una dona de 81 anys, d'una altra dona de 50 i d'un nen de 8), 2 a l'Hospital Moisès Broggi (lleus però tractats a la cambra hiperbàrica) i 1 persona a l'Hospital de Sant Celoni (lleu).

Els Bombers van ser alertats a les 21.25 hores de dissabte d'un suposat cas de mala combustió d'uns cremadors a l'interior de l'església parroquial de Sant Vicenç de Gualba, situada a la plaça Joan Regue, on s'hi celebrava el 3r Festival de Música dins el marc de la Festa Major d'Hivern. El concert va aplegar unes 130 persones i, un cop acabat el recital, diverses persones es van anar personant a l'església per comunicar que es trobaven malament, indicant que la causa podria ser el mal funcionament de les estufes que havien estat enceses durant el concert.

Immediatament es van activar 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat (2 vehicles de comandament i l'ambulància del servei), efectius de la Creu Roja i 8 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va muntar un Centre Mèdic Avançat a l'edifici de l'Ajuntament. Mentre els Bombers revisaven la instal·lació del temple i certificaven que els calefactors efectivament feien mala combustió, les ambulàncies, tant les del SEM com la de Bombers, anaven atenent totes les persones que es personaven a l'Ajuntament amb símptomes d'intoxicació.

Un cop revisada la instal·lació, els Bombers de la Generalitat van precintar el sistema de calefacció de l'església i posteriorment van ventilar el temple. Aquest diumenge al matí s'han tornat a realitzar les mesures de monòxid de carboni i han resultat negatives, fet que ha comportat la reobertura del centre parroquial amb normalitat.

stats