SOCIETAT
Societat 17/09/2012

Un jutge investiga el director d'una escola nord-americana d'Esplugues per tracte vexatori a un nen

El menor va ser posat de cara a la paret durant hores i sotmès a l'escarni dels seus companys

Acn
2 min

BarcelonaUn jutge d'Esplugues ha admès a tràmit una querella criminal contra el director d'un col·legi nord-americà de la localitat per suposat tracte vexatori a un alumne, que va ser castigat de cara a la paret durant hores i amb un missatge al costat perquè la resta d'alumnes ho sabessin i no parlessin amb ell. La seva mare s'ha querellat contra el director per un delicte contra la integritat moral. La normativa del centre és molt dura i va ser modificada parcialment després de la queixa de la família al departament d'Ensenyament.

Segons la querella presentada per Cristóbal Limón, a la qual ha tingut accés l'ACN i que han avançat 'El Periódico' i 'El País', el febrer del 2011, el director del col·legi privat American School of Barcelona (ASB), Mark P., va castigar el menor N. N. H. per una discussió de futbol a l'hora del pati. Van ordenar al nen que es col·loqués dret i de cara a la paret, sense poder assistir a classe ni parlar amb ningú. Per assegurar-se'n, la direcció de l'escola va col·locar una pissarra mòbil al seu costat on advertia del càstig la resta d'alumnes.

La família va contactar amb el departament d'Ensenyament per queixar-se de suposat 'bullying', a la qual cosa la Generalitat va respondre que s'havia d'apostar per la mediació entre les parts. Tot i que en les escoles privades el reglament disciplinari és fixat per la direcció, els càstigs han de ser proporcionals als actes punibles i les circumstàncies personals dels alumnes, a més de no poder atemptar contra la integritat física o la dignitat personal dels alumnes.

La queixa de la família també destacava que en el manual intern de l'escola hi havia un apartat de "detencions preventives", que en aquest curs ja ha sigut modificat i anomenat "decisions preventives".

En la querella, es qualifica el tracte del director de "vexatori, intimidatori i perjudicial" per a l'alumne, que va provocar "l'escarni" dels seus companys, i el nen va ser tractat com un "delinqüent" i va patir trastorns psicològics amb una actitud "introvertida, silenciosa i culposa".

Per tot això, la querellant demana que es prengui declaració al director de l'escola. Abans d'això, el jutge prendrà declaració a la mare perquè ratifiqui la querella a mitjans d'octubre. De moment no ha citat el director del centre.

stats