SOCIETAT
Societat 10/07/2013

Un jutge investiga el tiroteig que va acabar amb la mort d'un fugitiu al Berguedà

Ha decretat secret de sumari de les actuacions

Ara
2 min

BarcelonaEl jutjat d’instrucció 1 de Berga investiga el tiroteig que ahir va acabar amb la mort d'un fugitiu a Vilada (el Berguedà), després d'una llarga persecució policial que havia començat dilluns a la matinada a Ripoll.

El jutge ha obert "diligències indeterminades" –sense concretar delictes ni la imputació de ningú– i ha decretat el secret de les actuacions. Els propers dies es duran a terme les oportunes diligències per decidir si la investigació ha d'avançar o no.

Els Mossos d'Esquadra van acabar abatent ahir a trets un home de 30 anys, Youssef Laaounide, magribí, veí de Mollet del Vallès i fitxat per la policia. L'home va acabar morint al cap de poca estona per la gravetat de les ferides, i un agent –un subinspector– va resultar ferit al braç en l'intercanvi de trets.

Els Mossos havien desplegat un important operatiu policial a la zona del Berguedà durant tot el dia –agents de diferents comissaries, una unitat canina pel bosc i a més d'un helicòpter– per intentar localitzar-lo.

Tot havia començat dilluns a quarts de dues de la nit a Ripoll. Dos agents van intentar identificar el delinqüent, que era al costat d'un bar en actitud sospitosa, i quan s'hi van apropar va pujar a un Seat Leon blanc –matriculat a Ceuta–, i es va escapar. L'home va fugir amb el cotxe i quan els agents el perseguien per la C-26 es va aturar en un revolt. Va intentar atropellar els Mossos, va envestir el cotxe patrulla i va disparar tres trets contra el vehicle, sense causar ferits. A les quatre de la matinada la policia va localitzar el vehicle del fugitiu abandonat a prop de Borredà (Berguedà). A dins hi havia una llibreta en la qual el fugitiu havia escrit la seva trobada amb la policia i que els havia disparat.

Una patrulla de Mossos de paisà el va acabar trobant als afores de Vilada ahir a les 7 de la tarda. En veure's sorprès pels agents, l'home els va disparar, els va robar el cotxe i va fugir a tota velocitat. Els agents van disparar contra les rodes del vehicle, tot i que no el van poder aturar. El fugitiu va acabar topant contra el vehicle d'una altra patrulla policial –un segon agent de Mossos va patir una contusió cervical–, contra qui també va disparar. Els agents van respondre als trets, el vehicle conduït pel fugitiu va sortir de la via i l'home va acabar abatut.

stats