La investigació confirma el suïcidi de John McAfee

L'autòpsia i els informes indiquen per ara que es va penjar tot sol

2 min
McAfee, conduït per agents de migració cap a l’aeroport de Ciutat de Guatemala, l’any 2012.

BarcelonaTotes les proves indiquen que el creador del primer antivirus comercial, John McAfee, es va suïcidar a la seva cel·la de Bians II el dimarts 22, poc després de saber que l'Audiència Nacional havia decidit extradir-lo als Estats Units. Tot i que tant el seu entorn més proper com el seu advocat havien posat en dubte que s'hagués matat, tots els indicis apunten a un suïcidi i cap no fa pensar el contrari, segons fonts penitenciàries. Els informes interns del centre deixen clar que es va penjar quan era tot sol a la cel·la, on havia anat voluntàriament en unes hores en què podia sortir-ne per fer activitats o estar-se al pati. Els resultats de l'autòpsia, segons les mateixes fonts, també ho indiquen i no hi ha cap prova que indiqui que algú altre va entrar a la cel·la quan McAfee es va treure la vida.

Així doncs, la investigació sobre la mort del pres, com a mínim per ara, confirma la hipòtesi inicial del suïcidi, que investiga un jutjat de Martorell. Cal recordar que sectors propers vinculats a la xarxa conspirativa QAnon i fins i tot la portaveu del ministeri d’Afers Exteriors rus, Maria Zakhàrova, havien alimentat la teoria que McAfee podria haver estat víctima d'un assassinat. "M’agradaria que, per una vegada, el misteri de la mort de figures públiques occidentals no es resolgués 50 anys després", va publicar Zakhàrova al seu canal de Telegram, fent referència a la mort de McAfee. Sectors vinculats a QAnon, per la seva banda, feien circular per Telegram i les xarxes socials que McAfee tenia 31 terabytes d'informació compromesa que podia perjudicar el govern dels EUA i altres autoritats, i que per això l'havien fet matar.

El cert, però, és que ell mateix havia dit als jutges de l'Audiència Nacional que tenia clar que si l'extradien "passaria la resta de la vida a la presó". Als EUA el buscaven per evasió fiscal i, segons un comunicat que va emetre al mes de març l’oficina del fiscal del districte sud de Nova York, per conspiració per cometre frau i blanqueig a través de trames vinculades amb criptomonedes.

John McAfee era conegut per l'antivirus que duia el seu nom, però l'última etapa l'havia passat a Catalunya, a Cambrils, fugint dels EUA i immers en el negoci de les criptomonedes.

stats