Investigació interna al guàrdia urbà que va fer caure de la bici un home per un furt

El cos ho fa després que el ciclista hagi mort i no diu si aplica cap mesura a l’agent

ARA
2 min
Una furgoneta i dos agents de la Guàrdia Urbana durant la pandèmia.

BarcelonaEn pocs dies de diferència la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat en marxa dues investigacions internes per actuacions dels agents en què han mort dues persones. S’anomenen informacions reservades i són paral·leles a les investigacions que estan fent els Mossos d’Esquadra de cada cas. Primer es va saber que el cos havia obert una informació reservada pel turista holandès de 37 anys reduït per la Urbana dijous de la setmana passada i que es va empassar una clau de cotxe. Ara ha fet el mateix per l’home de 32 anys que va morir després que un agent fora de servei el fes caure de la bicicleta quan acabava de cometre un presumpte furt.

Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana ha pres la decisió un cop ha tingut constància que el ciclista ha mort i de moment no ha concretat si ha aplicat cap mesura a l’agent. Els fets van passar dimarts de la setmana passada a l’Hospitalet de Llobregat, a prop de la Ciutat de la Justícia, després que l’home que anava amb la bici prengués un objecte a una noia i fugís amb el vehicle. Un guàrdia urbà fora de servei que passava per allà va fer caure el presumpte lladre a terra mentre evitava que fugís. A causa del cop que va rebre, l’home va haver de ser hospitalitzat fins que, finalment, va morir al cap d’uns dies.

Com va passar amb el turista holandès, els Mossos han assumit la investigació oficial dels fets a l’Hospitalet. La policia recopila informació –testimonis i possibles imatges– que s’enviarà als jutjats i pot derivar en una causa penal. Pel que fa a la investigació interna de la Guàrdia Urbana, des del consistori es defineix d’habitual en intervencions policials en què s’ha produït una mort.

stats