Societat 09/10/2012

Investigadors de la UAB desenvolupen un simulador informàtic per gestionar les urgències hospitalàries

El model s'ha creat a partir de les dades reals del servei de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell

Acn
1 min

BarcelonaInvestigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han desenvolupat un simulador informàtic per gestionar les urgències hospitalàries que ha de permetre ajudar a prendre decisions als responsables d'aquestes serveis.

El simulador s'ha dissenyat a partir de les dades reals del servei d'urgències de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i fent servir tècniques de modelatge i simulació. El sistema analitza la reacció del servei davant escenaris diversos i optimitza l'ús dels recursos disponibles. Fins ara s'ha aplicat en pacients de gravetat lleu però en un futur s'espera poder ampliar-ho a les àrees quirúrgiques i de pediatria, segons ha informat el centre.

Els investigadors han definit diferents tipus de pacients, segons el nivell d'urgència amb que han de ser atesos i els metges, equip d'infermeria i personal administratiu d'admissions disponible. Aquesta informació ha de permetre estudiar els temps de processos com el de triatge, on es decideix el nivell de gravetat dels pacients, el nombre i tipus de pacients que arriba a cada moment, el temps d'espera de cadascuna de les etapes o fases del servei, els costos associats a cada procés, el personal necessari per a una assistència determinada i, en general, totes aquelles variables que poden ser quantificades.

stats