SOCIETAT
Societat 04/09/2014

La jutge arxiva el cas de la mort de l'actor Alfons Bayard després de ser reduït pels Mossos

La víctima va patir una aturada cardiorespiratòria mentre l'aplacaven els policies el 3 d'abril a la plaça Molina de Barcelona

Acn
2 min

BarcelonaLa jutgessa que investiga el cas de l'actor Alfons Bayard, mort a l'abril a la plaça Molina de Barcelona després de ser reduït per sis mossos d'esquadra, ha arxivat la causa, segons ha pogut saber l'ACN. La magistrada considera, per tant, fiables les versions dels sis agents que van declarar com a testimonis i que van assegurar que van actuar seguint els protocols i de manera "impecable".

L'actor sembla que va patir un brot psicòtic la tarda del dia tres d'abril i estava molestant els clients del bar Bopan quan van arribar els mossos. Els policies van reduir-lo després que s'encarés amb ells i l'home va acabar patint una aturada cardiorespiratòria.

El matí del 3 d'abril, Bayard, que patia brots psicòtics des de feia algun temps, va anar com molts altres dies des de feia dos anys a passejar gossos com a voluntari a la gossera de Collserola. Quan va tornar amb els animals, cap a quarts d'una del migdia, la resta d'empleats de la instal·lació van comprovar que patia un brot psicòtic, ja que deia que algú el perseguia i li volia mal, i que per tant es quedaria dins del complex.

Segons un empleat de la gossera, Bayard mai havia causat cap problema i era un home totalment pacífic. En veure'l en aquell estat, van trucar al telèfon d'emergències 112, que va activar una ambulància del SEM i una patrulla de la Guàrdia Urbana. Bayard, ja calmat, va refusar l'assistència mèdica i va signar un document per justificar-ho oficialment. Els urbans es van quedar amb ell i finalment el van convèncer perquè deixés la seva moto a la gossera i es deixés portar per la patrulla fins a casa, prop de la plaça Molina. Allà el van deixar.

Aquella tarda va patir el segon brot del dia i va molestar durant hores alguns clients del bar Bopan. Els Mossos van ser alertats i quan els primers agents en arribar van voler parlar amb Bayard, aquest els va dir 'no' de forma "seca", va empènyer una taula cap a un policia i va voler marxar passant per una lona transparent, sense adonar-se que per allà no podia.

Els agents van demanar reforços i va ser aleshores quan va començar una reducció per la força que va acabar amb la mort de l'actor. Bayard va tenir una parada cardiorespiratòria.

Quan van arribar els tècnics del SEM ja no van poder fer res per salvar-li la vida, igual que una metgessa que passava per la zona, que només va poder certificar la seva mort.

Segons els sis agents que van declarar al jutjat com a testimonis, sí que van seguir els protocols i la seva actuació va ser "impecable". A més, els agents van afirmar que no van detectar que Bayard estigués patint un brot psicòtic.

stats