Societat 01/09/2019

Investiguen una agressió sexual en grup a una turista a Platja d'Aro

Els Mossos d'Esquadra busquen els tres presumptes autors

Ara
2 min
La manifestació contra el masclisme i la violència institucional aquest divendres a Barcelona

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual en grup a Platja d'Aro, segons ha avançat el diari 'El País' i ha pogut confirmar l'ARA amb fonts del mateix cos policial. La víctima és una turista francesa que ha explicat que, al sortir d'un pub de Platja d'Aro pels volts de dos quarts de set del matí d'aquest diumenge, tres homes se l'han endut a la platja Gran de la localitat i allà l'han agredit sexualment. La policia catalana ha tingut constància de l'agressió perquè ha rebut un avís a través del 112. Tot apunta que la trucada l'ha efectuada algun testimoni dels fets.

El bar on els agressors van localitzar la noia està situat al centre de Platja d'Aro, al carrer Pineda de Mar. Per accedir-hi hi ha un petit carreró i queda amagat. A fora d'aquest carreró ni els dos homes encarregats de la seguretat ni els altres cinc treballadors de l'establiment van veure que els sospitosos forcessin la noia que va marxar sola. Després va arribar al carrer principal, lloc on l'haurien abordat i fet anar cap a la platja. El camí fins a la sorra són uns 100 metres i passa per davant de dos hotels molt concorreguts.

Un cop a la platja els agressors l'haurien agredit sexualment, segons ha relatat la jove de 27 anys als Mossos que ara busquen els responsables dels fets. De moment, han parlat amb l'amo del bar i altres testimonis i estan revisant càmeres de seguretat per intentar identificar i detenir els sospitosos.

A hores d'ara, els Mossos segueixen investigant el cas per identificar i localitzar els presumptes agressors, encara que de moment no tenen cap detingut. La jove francesa ha estat traslladada a l'Hospital de Palamós, des d'on s'han activat els protocols habituals en aquests casos. Segons expliquen fonts del cos, s'espera que la noia interposi una denúncia formal en les pròximes hores.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro (Girona) ha condemnat la presumpta agressió sexual de la turista francesa i ha convocat una concentració de rebuig aquest dilluns a les 12 hores en la plaça de l'Ajuntament. En un comunicat aquest diumenge, el consistori ha informat que a la a l'acte acudiran representants municipals, policia local i Mossos d'Esquadra, i ha convidat a entitats i a la ciutadania a sumar-se. "Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones", ha defensat el consistori, que s'ha solidaritzat amb les víctimes de violència masclista.

Màxim històric de denúncies

Segons les dades dels Mossos d'Esquadra, les denúncies per agressions i abusos han topat amb un màxim històric. L'any 2018 es van produir més de sis denúncies al dia per agressions i abusos sexuals. Des que el cos està desplegat a tot Catalunya -el 2009 va ser el primer any complet- no havien arribat mai a aquesta xifra. El mateix 2018 es van presentar 833 denúncies per agressions i 1.500 per abusos sexuals; els dos delictes van sumar 2.333 casos, un 20% més que el 2017, segons les dades obertes dels Mossos.

stats