Societat 03/07/2019

Investiguen l'aparició d'ossos humans al lloc del crim d'Alcàsser

Falta aclarir si pertanyen a les víctimes, i ara s'han enviat a Madrid per determinar-ho

Efe
2 min
La cobertura del crim d’Alcàsser, a la imatge el pare d’una de les noies, va acabar suposant la derrota de la informació entesa com un bé públic.

ValènciaLa Guàrdia Civil està investigant l'aparició d'uns ossos al lloc on van ser assassinades les nenes del crim d'Alcàsser (l'Horta) el 1992, que ja s'ha determinat que són humans, encara que falta aclarir si pertanyen a les víctimes. Així ho han manifestat fonts de la Guàrdia Civil de València, que han explicat que els ossos els van trobar fa una setmana unes persones que havien visitat el paratge de la Romana, a prop de la presa de Tous, arran de la docusèrie de Netflix 'El caso Alcàsser'.

Es tracta d'uns ossos petits que les persones que els van trobar van portar a la caserna de la Guàrdia Civil d'Oliva, des d'on es van traslladar a la comandància de València, que va decidir que els analitzés l'Institut de Medicina Legal de la ciutat. Les mateixes fonts han precisat que les anàlisis han apuntat que es tracta d'ossos humans, però no han pogut determinar si pertanyen o no a les noies d'Alcàsser, que van desaparèixer el 13 de novembre del 1992. Els seus cadàvers es van localitzar el 27 de gener del 1993.

Ara els ossos humans que es van trobar fa una setmana s'han portat a Madrid per extreure'n l'ADN i fer-ne més estudis. En funció del que concloguin les anàlisis que es practiquin a Madrid, el jutge determinarà si obre o no una investigació, han afegit les mateixes fonts. El diari 'Las Provincias' ha avançat que la unitat d'antropologia forense de l'Institut de Medicina Legal de València ha establert que són quatre trossos de falanges, però no ha pogut determinar ni l'edat ni el sexe de la persona a la qual pertanyen.

Miriam, Toñi i Desirée, d'entre 14 i 15 anys, van ser violades, torturades i assassinades pel pròfug Antonio Anglés i per Miguel Ricart, condemnat el 1997 a 170 anys de presó com a autor dels delictes de segrest, violació i assassinat. Ricart està en llibertat des del novembre del 2013.

stats