Societat 08/05/2018

Investiguen la filtració de les dades personals de la víctima de la Manada

Un codi que s'adjuntava a la sentència permetia accedir a tota la informació

Ara
2 min

BarcelonaLa comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el màxim òrgan de representació dels jutges, ha obert una investigació sobre la filtració de les dades personals de la víctima de la Manada, després que es fes pública la sentència que va acabar condemnant a nou anys de presó per abusos sexuals els cinc acusats de violar en grup una noia als Sanfermines del 2016.

El document de la sentència que es va divulgar des de l'Audiència de Navarra tenia les dades esborrades però incorporava al marge un codi que permetia accedir a l'original complet quan s'introduïa a la pàgina web del govern foral. D'aquesta manera, diferents webs i mitjans van accedir a la informació personal de la víctima i van acabar fent pública la seva identitat.

El CGPJ vol determinar si s'ha vulnerat la normativa en matèria de protecció de dades i ha demanat la col·laboració del departament de justícia del govern de Navarra, segons ha informat en un comunicat.

Accés desactivat

L'endemà que la sentència es fes pública i es filtressin les dades, ja es va impedir l'accés a l'original íntegre de la resolució anul·lant el codi en qüestió. Aquest dimarts, el govern foral ha desactivat temporalment l'accés a sentències a través de la seva web mitjançant un codi de verificació, després de rebre un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN).

La sentència prohibia explícitament divulgar les dades personals de la víctima, la identitat de la qual es va preservar també durant la investigació i el judici, que es va celebrar a porta tancada. Després de la filtració, la unitat de ciberdelinqüència de la Policia Nacional també va elaborar un informe que ja ha remès als tribunals.

stats