Societat 11/11/2013

Israel serà el país convidat a la Barcelona Design Week 2014

La ciutat signa un conveni de col·laboració amb Tel Aviv per promocionar l'emprenedoria i el desenvolupament econòmic

Ara
2 min
Inauguració de la Barcelona Design Week 2013 / Marc Guillen

BarcelonaIsrael serà el país convidat a la Barcelona Design Week 2014 que se celebrarà del 2 al 14 de juny. Així s'ha anunciat en el marc del viatge de la Generalitat i l'Ajuntament a Israel per reforçar les relacions institucionals i econòmiques amb Catalunya i la seva capital.

Tal com ha explicat l'alcalde, Xavier Trias, en la visita al Design Museum Holon −un dels museus més importants del món del disseny i la cultura contemporània−, l'objectiu d'aquesta decisió és mostrar el potencial creador i innovador d'Israel i facilitar sinergies i oportunitats de negoci amb professionals i empreses de Barcelona.

Amb l'emprenedoria i la innovació com a temes claus, 'País Convidat: Israel' inclourà un programa d'activitats amb conferències, exposicions, trobades empresarials, sessions de 'networking' i una taula.

La Barcelona Design Week, organitzada per BCD des del 2006, va tancar les portes de la darrera edició amb més de 5.000 assistents i 1.500 empreses i professionals que van participar en més de 70 activitats. En les seves vuit edicions, s'ha consolidat com la cita de referència del sector a Barcelona i com una de les Design Weeks més importants en l'àmbit internacional.

Unió per al desenvolupament econòmic

Els pactes de col·laboració de la ciutat amb Israel no acaben aquí. La delegació de l'Ajuntament també ha signat un conveni de col·laboració amb StarTau, un centre de servei a emprenedors israelites que pertany a la Universitat de Tel Aviv. Aquest conveni pretén enfortir els vincles de Barcelona amb Israel per promoure el desenvolupament econòmic, les iniciatives empresarials i la innovació, així com potenciar l'intercanvi d'experiències i coneixements en aquests àmbits.

Amb aquest acord, l'Ajuntament, a través de Barcelona Activa, i StarTau es comprometen a elaborar marcs que connectin emprenedors, empreses i organitzacions a Israel i a Barcelona. En aquest sentit, la capital catalana ha convidat StarTau a participar el proper febrer al Mobile World Congress per tal que el saló serveixi de plataforma per als emprenedors israelians del sector de les noves tecnologies i la innovació.

stats