Societat 02/02/2016

L'arquebisbe de Barcelona demana resar perquè plogui

Juan Josep Omella ha enviat avui una carta a la diòcesi amb aquesta petició després de més de 90 dies sense pluja

Ara
2 min
El bisbe de Logronyo i nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella / EFE

BarcelonaL'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha enviat una carta a tots els capellans de la diòcesi en què els demana que preguin perquè plogui. Els sol·licita que "facin pregàries, diàriament, en l'eucaristia, per demanar la pluja" i fins i tot els convida a iniciar "rogatives amb la mateixa intenció". Ho escriu en una carta que arriba després de més de 90 dies sense pluja a l'àrea metropolitana, el període de sequera més llarg des que hi ha registres. Per trobar l'últim episodi de fortes pluges cal remuntar-nos dos mesos enrere, fins al 2 i 3 de novembre de l'any passat.

"Tant de bo que la nostra pregària sincera, confiada i perseverant pugui aconseguir la tan desitjada aigua per als camps, els pobles i les ciutats. Tant de bo que de la necessitat d'aquesta aigua de pluja siguem capaços de passar a desitjar, acollir, l'aigua viva que l'esperit que Déu concedeix sempre sense mesura", diu la carta que avui ha enviat Omella, segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

També ha citat dos fragments de l'Evangeli en els quals recorda que Jesús va dir que "el que demaneu al Pare en el meu nom us ho donaré", i cita l'exemple del profeta Elies, "que va resar insistentment perquè no plogués, i no va ploure sobre la terra durant tres anys i sis mesos. Després va resar de nou i el cel li va donar la pluja i la terra va produir el seu fruit".

En la mateixa missiva, l'arquebisbe ha destacat que "la gran sequera que patim" és "una de les grans preocupacions, no només dels que viuen en el món rural, sinó també dels de les ciutats".

Francesc Baltasar també va recórrer a l'oració per la falta de pluja

El que va ser conseller de Medi Ambient del 2006 al 2010, Francesc Baltasar, va reconèixer el 2008, després d'un període de sequera extrema a Catalunya, que va anar a veure la Moreneta perquè plogués. "Saps que sóc agnòstic, però si pots fer alguna cosa, fes-la", li va dir a la patrona de Catalunya.

Sense pluges a la vista

La previsió meteorològica dels propers dies no augura precipitacions. Es preveu una petita baixada de les temperatures i un augment de la tramuntana. El pas d'un front provocarà xàfecs puntuals en algunes comarques del nord-est.

stats