Societat 09/02/2012

Joan Mora, alcalde de Mataró: "Se'ns ha acabat la paciència"

El batlle assegura que no accepta cap causa que no sigui "sistèmica i estructural" per explicar l'accident de tren. La ciutat ja en va viure un altre a l'abril del 2009

Ara
1 min
El tren s'ha encastat contra el topall de final de via / EFE

BarcelonaL'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha advertit que se li ha acabat la paciència amb Renfe i Adif. En declaracions a TV3, ha dit que ja està "fart" i que "el país ja no pot aguantar més", després de l'accident que hi ha hagut aquest matí a Mataró quan un tren ha xocat contra el final de via. Fa 3 anys (l'abril del 2009) ja hi va haver un altre accident a la capital del Maresme. Fa poques setmanes, hi va haver dos accidents a l'estació del Clot.

Des del seu punt de vista, "això és intolerable" i no accepta declaracions que diguin que potser "és per alguna causa que encara no es coneix". Està segur que l'accident és fruit de causes "sistèmiques i estructurals" que demostren que els "400.000 usuaris que cada dia agafen aquest transport no ho fan en condicions de seguretat".

Arran de la indignació davant aquest nou accident ferroviari, Mora s'ha posat en contacte amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per transmetre-li les seves queixes.

Pel fet de ser una via morta, no hi ha hagut talls ni retards en la circulació ferroviària. Tot i això, sí que ha quedat afectada la carretera del costat, en la qual s'ha tallat un carril per ubicar-hi els vehicles dels cossos de seguretat i dels efectius de salut que s'hi han desplaçat.

stats