Un joc de taula amb segell català guanya un dels premis més prestigiosos a escala internacional

'El niu del cucut' es corona al certamen francès As d'Or - Jeu de l'Année en la categoria infantil

Un joc de taula amb segell català,  'El niu del cucut', ha guanyat un dels premis més prestigiosos a escala internacional en la matèria. Es tracta del  certamen francès As d'Or - Jeu de l'Année, que per primer cop ha atorgat el guardó a dos creadors catalans,  Víktor Bautista Roca i Josep M. Allué.

Els guardonats van recollir el premi com a millor joc en la categoria infantil en una gala que es va celebrar aquest dijous al Teatre Debussy del Palau de Congressos de Canes. 

L'objectiu del joc és construir un niu, posar-hi tots els ous de què disposa cada jugador i aconseguir que el cucut Kiko s'aguanti dins del niu sense que cedeixi, tal com expliquen els seus creadors en aquest vídeo demostratiu:

[Si mires aquest contingut des d'una aplicació mòbil, clica aquí per poder visualitzar el vídeo.]

El joc, publicat per Haba, està editat, actualment, en quatre idiomes: en alemany ('Zum Kuckuck'); en anglès ('Go cuckoo'); en neerlandès ('Kiki Koekoek'), i en francès ('Kikou le coucou'). Entre totes les edicions se n'han publicat més de 20.000 exemplars. A l'estat espanyol se'n distribueix, de moment, l'edició alemanya amb el nom 'El cuco Kiko estrena nido'.

Tanmateix, els seus creadors esperen que aquest guardó doni un impuls al joc i que, ben aviat, pugui sortir a la venda la versió catalana amb el nom original, 'El niu del cucut'.

Més continguts de