Societat 26/03/2014

Desmantellen un bar destinat al joc il·legal a Barcelona

S'hi feien partides de mahjong, un joc molt popular entre els ciutadans xinesos, i s'hi apostaven quantitats importants de diners

Acn
2 min
Els bitllets intervinguts als jugadors del 'Mahjong' al bar del carrer Trafalgar de Barcelona. / ACN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van desmantellar divendres 21 de març un bar del carrer Trafalgar de Barcelona destinat al joc il·legal.

Segons fonts policials, s'hi feien partides de mahjong, un joc molt popular entre els ciutadans xinesos, i s'hi apostaven importants quantitats de diners.

Els agents van entrar al local just quan diversos jugadors havien iniciat dues partides en dues taules alhora i amb diners en joc. En el moment de la inspecció hi havia quatre persones a cada taula, amb 1.520 euros apostats damunt les taules i 1.700 per jugar entre tots.

Les partides començaven quan el bar tancava les portes al públic i s'allargaven fins a la matinada. Els agents van intervenir fins a 33.000 euros als jugadors. Els diners i les fitxes van ser decomissades i es van precintar les tres taules.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana sospitaven des de feia dies que a dins l'establiment s'hi duia a terme alguna activitat il·legal, ja que havien observat com s'estacionaven vehicles de gamma alta al davant un cop havia tancat el bar, i els conductors no en sortien fins a altes hores de la matinada.

Després de posar en marxa un dispositiu de vigilància amb agents de paisà, la policia va determinar que a dins del bar s'hi feien partides de mahjong i s'hi apostaven quantitats importants de diners.

Quan el bar tancava les portes al públic s'iniciava l'activitat en un entresolat del fons del local on hi havia tres taules. Una persona de l'organització s'encarregava de controlar els jugadors.

Els agents van aixecar onze actes administratives, nou d'individuals per a cada jugador i una per al local.

A més, durant la inspecció del local es van identificar 10 persones, de les quals una va ser traslladada al servei d'estrangeria per determinar-ne la situació al país.

El propietari del bar, que tenia antecedents per infraccions contra la propietat intel·lectual, va ser denunciat per dur-hi a terme una activitat diferent a la permesa per la llicència, per irregularitats en les mesures contra incendi, per tenir una assegurança que no s'ajustava a la llicència i altres infraccions administratives, com el funcionament deficient de l'enllumenat o la manca de retolació.

Així mateix, un dels jugadors tenia antecedents per tinença i tràfic d'armes, municions i explosius.

stats