Societat 20/06/2014

Jordi Ausàs recorrerà la sentència que el condemna a quatre anys de presó

La defensa critica que no s'ha tingut en compte la vulneració dels drets fonamentals i rebutja la qualificació jurídica dels delictes pels quals ha estat condemnat

Acn
1 min
L'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, amb el seu advocat, durant el judici celebrat a l'Audiència de Lleida / ACN

LleidaL'exconseller Jordi Ausàs recorrerà la sentència de l'Audiència de Lleida que el condemna a quatre anys de presó pel delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal organitzat, a més d'haver de pagar una indemnització de 195.000 euros. En declaracions a l'ACN, l'advocat d'Ausàs, Jordi Alís, ha manifestat el seu desacord amb la sentència ja que no recull la vulneració dels drets fonamentals plantejada per la defensa i tampoc considera encertada la qualificació jurídica dels delictes pels quals ha estat condemnat l'exconseller. "Entenem que la qualificació com a delicte continuat no és correcta i que la condemna per grup organitzat no s'ajusta al que entenem nosaltres per grup organitzat, i encara més després d'haver vist com es va manifestar la policia amb el tema del grup organitzat", ha explicat.

Altrament, l'advocat ha qualificat d'"inadmissible" la forma en què es va notificar la sentència aquest dijous i ha explicat que el seu client li va trucar a quarts de quatre de la tarda després de conèixer pels mitjans de comunicació el contingut de l'escrit. Jordi Alís ha explicat que dijous a la tarda ja es va reunir amb Ausàs per valorar la sentència, que considera provat que Ausàs va vendre tabac il·legal des del 2010, quan encara era conseller de Governació.

Més enllà del recurs, Alís ha valorat positivament l'absolució de la dona d'Ausàs– a qui també representava l'advocat–, així com de les altres quatre persones que "van ser imputades i que mai havien d'haver estat portades a la baqueta".

stats