Societat 11/03/2011

Hereu i Mascarell: contra les cordes i cara a cara

L'alcalde, en plena campanya i amb les enquestes en contra, rep el conseller de Cultura, fins fa poc del seu partit i amb el món de la cultura en contra per la retallada pressupostària del departament, de la qual l'Ajuntament ja s'ha queixat

Sílvia Barroso
2 min
Una entesa entre Macba i MNAC ens farà guanyar molt de terreny.

BarcelonaTrobada institucional amb molta tensió de rerefons. Jordi Hereu i Ferran Mascarell cara a cara, tots dos contra les cordes i amb la càrrega que representa que el conseller de Cultura d'Artur Mas, militant del PSC fins fa quatre dies, intentés aconseguir el vist-i-plau del partit com a candidat socialista alternatiu per al 22-M a Barcelona.

L'alcalde i el conseller es troben aquest divendres a l'Ajuntament "dins de les visites institucionals que manté l'alcalde de Barcelona amb diversos consellers de la Generalitat", segons la convocatòria.

Hereu arriba a la trobada havent superat les primàries, que finalment van ser contra Montserrat Tura, però amb les enquestes en contra de cara a les municipals, que segons els sondejos guanyarà el convergent Xavier Trias.

I Mascarell està en la seva pitjor setmana des que va acceptar el càrrec i Montilla li va demanar que tornés el carnet del PSC. Aquesta setmana, el conseller ha vist com sortia a la llum, publicat per l'ARA, que el gerent del TNC, Alfred Fort, dimiteix per discrepàncies amb la política del departament de Cultura. I gairebé simultàniament s'ha trobat que el CoNca, aquest dimecres, i el Cercle de Cultura, aquest dijous, donaven suport a les protestes dels creadors per les retallades de subvencions i inversions anunciades.

De fet, el mateix Hereu va criticar el pla presentat per Mascarell ja fa setmanes. "Podem ser comprensius amb la conjuntura de crisi, però no acceptarem que les inversions es retallin a llarg termini, no acceptarem que Barcelona pagui la crisi en solitari a costa dels grans projectes", va advertir. Un dels projectes que podria veure alterat el seu calendari és el Centre d'Art Contemporani de Barcelona, a l'antic Canòdrom Meridiana.

"L'Ajuntament ha fet en solitari la inversió per condicionar el Canòdrom com a Centre de Cultura i no acceptarem que ara el govern català no tiri endavant amb nosaltres aquest projecte", va advertir l'alcalde. I va qualificar d'"incoherent" la nova línia política de la conselleria, després que el departament signés un conveni i tenint en compte que "els responsables de la política cultural de la Generalitat fa tres mesos [els del tripartit] deien el contrari".

Aquest divendres, ja com a candidat confirmat i en plena campanya, l'alcalde es trobarà a cara a cara amb el conseller i després haurà de decidir quin missatge dóna al públic, ja que s'ha anunciat que hi haurà declaracions a la premsa un cop s'acabi la reunió.

stats