Societat 26/10/2011

El fill de Josep Anglada el denuncia per un presumpte cas de violència domèstica

El líder de Plataforma per Catalunya va haver de declarar dimarts als jutjats de Vic. El fill va presentar-se als Mossos d'Esquadra i va anunciar que el seu pare l'havia agredit. Pare i fill van protagonitzar una baralla contra un grup de joves el 2007

Ara
2 min

BarcelonaEl president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, no només ha de respondre davant de l'autoritat per discriminació del col·lectiu immigrant. Aquesta setmana també ha estat protagonista d'un presumpte cas de violència domèstica. El seu fill va denunciar-lo dilluns davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic arran d'uns fets ocorreguts divendres passat, tal com ha avançat el diari Nació Digital. Tant Anglada com el fill van declarar dimarts als jutjats de la capital d'Osona. Anglada ha titllat l'episodi de discussió domèstica sense transcendència i ha insistit que es tracta d'una qüestió "privada". Quan el fill, major d'edat, va personar-se davant dels Mossos, va acusar el seu pare d'haver-lo pegat. Les versions, però, son contradictòries.

De pegar amb el fill, a pegar el fill

Aquest no és el primer incident que protagonitzen Josep Anglada i el seu fill. El Cap d'Any del 2007, van participar tots dos en una baralla amb altres joves a l'exterior d'una discoteca de Gurb (Osona). Aquells fets van acabar en condemna judicial contra el cap de l'oposició de l'Ajuntament de Vic. El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vic va dictaminar que Anglada pagués una multa de 150 euros per una falta d'injúries i complís sis dies de localització permanent per haver agredit, amb un cop de puny al nas, un dels joves que van participar en la picabaralla.

Els fets van produir-se després d’una discussió verbal quan Anglada va anar a recollir el seu fill a la discoteca. Segons es va declarar en el judici, Josep Anglada va dir-li “pelut” i “escòria” a un jove amb qui s'havia encarat, i el noi li va respondre que era “un feixista”, just abans que el regidor del consistori vigatà li clavés un cop de puny.

stats