Societat 29/05/2021

Catalunya preveu vacunar els joves de 12 a 16 anys als instituts

El conseller d’Educació obre la porta a començar el nou curs sense mascareta

Ara
2 min
Pla general d'un professor de l'IES Joanot Martorell parlant amb diversos alumnes de segon de batxillerat en una aula del centre, en una imatge d'arxiu

BarcelonaUn dia després que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) decidís que els adolescents d’entre 12 i 15 anys també poden rebre la vacuna de Pfizer, Catalunya ha anunciat que la previsió és vacunar aquesta franja d’edat als instituts. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que si s’aprova el pla de vacunació per a aquest grup de població, en principi els joves de 12 a 16 anys rebran les dosis als centres on estudien. Una idea sobre la qual han parlat amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Gonzàlez-Cambray també ha obert la porta a començar el nou curs escolar sense mascareta si l’evolució de la pandèmia és bona.

El conseller veu factible la vacunació als centres educatius perquè ja s’hi han fet proves PCR. L’únic que podria alterar aquesta previsió és que s’avancés la vacunació als adolescents d’entre 12 i 16 anys: “Si el calendari és a l’agost, evidentment no ho farem als instituts, però si és al setembre, el més probable és que vacunem els nostres joves als instituts”. Primer es vacunaran els joves dependents i després, segons el pla de vacunació, la resta. Gonzàlez-Cambray ha argumentat que l’objectiu de fer la vacunació als instituts és que sigui "més fàcil", tot i que ha afegit que “s’ha d’acabar d’ajustar a nivell procedimental”.

Pel que fa als docents, el conseller d’Educació dona per fet que “pràcticament” tots els mestres i professors estaran vacunats amb les dues dosis quan comenci el nou curs. Sobre l’ús de la mascareta als centres, Gonzàlez-Cambray ha dit que “podria ser molt probable” que el curs comencés sense l’obligació d’haver-la de portar, però ha apuntat que dependrà de la immunitat de grup que s’hagi assolit amb la vacunació. "Nosaltres pedagògicament preferim que no hi hagi mascaretes", ha deixat clar.

Un curs “100% presencial”

Gonzàlez-Cambray ha assegurat que la idea és que el curs vinent sigui “100% presencial cada dia”, tot i que encara es mantindrien els grups bombolla. El departament també preveu continuar amb el reforç de 8.000 professionals que es van contractar aquest curs pel covid. Pel que fa a les proves de selectivitat, que es faran a principis de juny, el conseller ha dit que tindran lloc als instituts “amb la màxima seguretat”, seguint el protocol aprovat pel Procicat. Si els alumnes no hi poden assistir perquè han d’estar confinats o són positius de covid, els oferiran una data alternativa.

stats