Societat 21/09/2016

Els Mossos descarten que la menor trobada morta a la Mar Bella es suïcidés

El cap de la investigació apunta al judici que es va tractar d'un homicidi "sobrevingut" per l'alcohol

Acn
2 min
L'acusat assegut abans de declarar a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra que van investigar la mort de la menor Anita Castro el 2013 -el cos de la qual va aparèixer a l'espigó de la Mar Bella de Barcelona nu i amb les mans lligades- descarten que la menor se suïcidés, com va apuntar la defensa el primer dia del judici. El cap de la investigació ha apuntat en la sessió d'avui que es va tractar d'un homicidi: creuen que l'acusat no tenia previst matar-la però va acabar fent-ho després d'haver consumit una gran quantitat d'alcohol.

Segons el cap de la investigació, tant les circumstàncies personals de la víctima i l'acusat com les evidències físiques del cadàver fan descartar un suïcidi o un accident. Segons ha explicat en la tercera jornada del judici, Anita tenia molts projectes vitals i res fa pensar que es volgués suïcidar.

Algú va amagar el cos entre les roques

La posició en la qual va aparèixer el cos de la menor fa que els Mossos descartin també el suïcidi. Segons el responsable de la investigació policial, el cadàver estava en posició semifetal, en forma d'essa, però tenia els braços estirats per damunt del cap, amb els sostenidors entortolligats al voltant de les mans.

El cos va aparèixer dins d'un forat d'uns 68 centímetres de diàmetre, cosa que fa que la policia descarti que l'onatge l'arrossegués fins allà dins. La tesi dels investigadors és que algú va amagar el cos entre les roques, nu, per facilitar-ne la descomposició.

Descarten l'assassinat

Tot i així, els investigadors creuen que l'acusat, que tenia 19 anys en el moment dels fets, "no és un assassí", ni va "planificar" quedar amb la víctima amb la idea de matar-la.

Consideren que va ser la gran ingesta d'alcohol -entre tots dos s'haurien begut una ampolla i mitja de vodka-, el que va portar a circumstàncies "sobrevingudes", com les relacions sexuals, consentides o no, i finalment l'homicidi.

stats