SOCIETAT
Societat 22/01/2013

El judici del gendre dels Tous s'haurà de repetir

El Tribunal Suprem confirma la decisió del TSJC, que va anul·lar el veredicte del jurat popular en considerar que no estava suficientment justificat

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl judici contra el gendre de la coneguda família de joiers Tous, Lluís Corominas, s'haurà de repetir. Així ho ha decidit el Tribunal Suprem que, en una sentència feta pública aquest dimarts, ha rebutjat el recurs de Corominas contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'anul·lar el veredicte d'absolució del tribunal popular que el va jutjar.

Corominas va ser absolt de l'homicidi d'un lladre que suposadament havia entrat a robar a casa dels joiers i va ser condemnat al pagament de 310.000 euros d'indemnització.

El TSJC va considerar que el veredicte del jurat no estava prou justificat i que les causes per les quals el van absoldre –por insuperable i el fet que es pensés que l'anaven a atacar– no estaven suficientment motivades i eren "arbitràries".

El cas Tous va reobrir el debat sobre els tribunals populars. En el mateix moment en què es va conèixer el veredicte exculpatori del gendre dels Tous diverses veus van apuntar que amb un tribunal tècnic no hauria estat absolt. De fet, ni els mateixos integrants del jurat van prendre la decisió per unanimitat. Tres van votar-hi en contra i fins i tot un es va negar a firmar l'acta.

stats