Violència sexual

Els obstacles per identificar un presumpte violador en sèrie en plena pandèmia

Les víctimes ratifiquen la primera identificació que van fer de l'acusat durant el judici

2 min
El repartidor acusat de violar quatre dones aquest dimarts assegut al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaL'acusat d'atacar quatre dones en tres mesos quan entraven al portal de casa seva a Barcelona ha negat els fets aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona. Però segons fonts judicials, les víctimes, que han declarat a porta tancada, han ratificat la identificació que van fer de l'home quan el cas s'estava investigant. Les va assaltar un repartidor de menjar a domicili, que va aprofitar aquesta indumentària per colar-se darrere seu quan entraven a l'escala sense aixecar sospites. Una de les dificultats del cas, però, és que a l'hivern i en plena pandèmia –els atacs es van produir entre novembre del 2020 i gener del 2021–, l'agressor anava tapat, amb mascareta i casc. Per això, les característiques de la bicicleta, un tatuatge a la mà, el vídeo d'una de les agressions o la bossa que portava s'han convertit en elements clau contra l'acusat.

La fiscal del cas ha aconseguit que el tribunal admeti fer una prova pericial sobre la bicicleta que portava l'atacant, una anàlisi de la morfologia de la mà de l'agressor, que es compararà amb la de l'acusat i la que apareix amb el vídeo que el violador va gravar de l'atac a l'última de les seves víctimes, i la declaració d'un mosso que va analitzar el patró dels atacs i que pot confirmar si tots són obra del mateix violador.

Aquestes proves es practicaran a la sessió de demà. Mentrestant, aquest dimecres les víctimes han ratificat la primera identificació que van fer de l'acusat: segons les fonts consultades, una d'elles va identificar sense dubte l'acusat a comissaria, mentre que dues ho van fer amb més dubtes i una quarta no el va reconèixer. Cap d'elles, però, va veure el tatuatge que el processat porta en una de les mans.

Aprofitant el compte d'un altre 'rider'

Una dificultat afegida del cas és que l'atacant no estava contractat directament com a repartidor per cap empresa de menjar a domicili. Segons la Fiscalia, un altre rider el va subcontractar perquè es quedés els seus repartiments durant uns mesos. Aquest home ha declarat aquest dimecres al judici com a testimoni. Ha explicat que va passar a l'home el compte i la contrasenya de l'aplicació de l'empresa de menjar a domicili, però ha explicat que només van contactar per WhatsApp a través d'un perfil que no tenia fotografia i ha dit que no el va arribar a veure mai.

L'acusat ha dipositat 4.500 euros al jutjat per reparar els danys patits per les víctimes –un terç de la indemnització que sol·licita la Fiscalia–, però la seva defensa nega que això impliqui un reconeixement dels fets.

stats