Discriminació
Societat Justícia 16/02/2023

Les pintades homòfobes contra l'alcalde de Terrassa a judici: la Fiscalia demana presó

El ministeri públic considera que l'acusat va actuar mogut pel "rebuig" a l'orientació sexual del batlle

1 min
Una de les 17 pintades homòfobes que van aparèixer a Terrassa a finals de 2019 i principis de 2020 i que el mateix Ballart va publicar al seu compte de Twitter

BarcelonaEntre l'octubre del 2019 i el març del 2020 van aparèixer a Terrassa diverses pintades que discriminaven l'alcalde de la localitat, Jordi Ballart, per la seva condició sexual. "Maricó", es llegia a la majoria de textos, que portaven una esvàstica pintada. El presumpte autor de les pintades s'ha assegut aquest matí al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia li demana dos anys de presó per lesionar la dignitat de Ballart, que aquest dijous també ha declarat al judici com a testimoni. "Estic orgullós de ser qui soc", deia l'alcalde a través de Twitter fa tres anys, en una piulada que feia esment a les pintades.

La Fiscalia acusa el processat de "denigrar sistemàticament" Ballart amb les 17 pintades i escrits que li atribueix, algunes de les quals també feien referència al PSC, el partit en el qual l'alcalde egarenc va militar fins al 2017 i que va abandonar arran de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Animadversió

L'acusat ha negat els fets, però la Fiscalia manté que l'home va actuar "mogut per l'animadversió i el rebuig a l'orientació sexual" de l'alcalde. A més dels dos anys de presó, demana que el tribunal multi l'home amb 4.380 euros i que l'obligui a pagar 685 euros a l'Ajuntament de Terrassa pel cost que va suposar haver de netejar les pintades de les parets i mobiliari públic de la ciutat.

stats