Societat 11/02/2016

El jutge esmena Llanos de Luna en el cas dels trabucaires de Cardedeu

La sentència anul·la la multa pèrquè considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada

Acn
1 min
Els trabucaires van aturar-se el 17 d’agost davant el domicili del regidor del PP Jaume Gelada.

CardedeuEl jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona rectifica Llanos de Luna. Una sentència deixa sense efecte la multa de 6.000 euros que la Delegació del govern espanyol va imposar als Trabucaires de Cardedeu per l'actuació de la festa major del 2014.

La resolució judicial considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada, sinó que van ser trets "col·lectius a l'aire o al cel". El jutge també dóna per demostrat que la persona sense autorització per a l'ús d'armes no va utilitzar el trabuc durant l'actuació i que la Policia Local va estar present durant el recorregut.

Els Trabucaires han emès un comunicat en què manifesten la "gran satisfacció" produïda per la sentència i avisen que ara se'ls haurà de retornar els 6.000 euros que van pagar. També lamenten "els mesos de neguits i maldecaps que en alguns moments han afectat personal i anímicament membres de la colla i els seus familiars". Segons expliquen, "ha estat una lluita constant per a explicar i demostrar la veritat d'uns fets que no haurien transcendit de la manera que ho han fet si no hagués estat per l'interès de determinades persones i determinades administracions a criminalitzar una mostra de cultura popular i festiva en pro d'uns determinats interessos polítics i partidistes".

La sentència té l'origen en la demanda presentada pels Trabucaires de Cardedeu per reclamar al govern espanyol el retorn de la multa de 6.000 euros pel cas de les salves. El judici es va celebrar fa unes setmanes a la Ciutat de la Justícia. La colla considerava que no havien de pagar cap multa i recordaven que els jutjats de Granollers i l'Audiència de Barcelona ja havien interpretat que no havien apuntat cap al regidor.

stats