Societat 22/07/2015

El jutge prorroga la presó preventiva per als pares de l'Asunta

El magistrat considera que hi ha un "risc elevat" de fuga

Efe
1 min
La mare d'Asunta

Santiago de Compostel·laAlfonso Basterra i Rosario Porto –pares de l'Asunta i únics acusats de la seva mort– seguiran en presó preventiva per decisió de la secció sisena de l'Audiència Provincial de la Corunya, segons han informat fonts jurídiques. El president del tribunal del jurat sosté que el risc de destrucció de proves o de reiteració delictiva és gairebé inexistent, però que el risc de fuga sí que és elevat.

"Les raons per apreciar aquest alt risc de fuga no es basen únicament en la gravetat del delicte, sinó també en la proximitat de la data de celebració del judici, que està assenyalat per al 29 de setembre", justifica. En aquest sentit, el jutge assenyala que si bé la celebració de la vista oral ha hagut de ser suspesa en una ocasió, les probabilitats que es torni a posposar són "realment escasses".

"Tant des del punt de vista familiar, com laboral, com a causa de la transcendència mediàtica del cas", continua, "és evident que la vida en una ciutat relativament petita com Santiago de Compostel·la seria pràcticament impossible per als acusats en condicions de normalitat, almenys fins que se celebri el judici", tal com han reconegut les mateixes defenses en l'acte de la compareixença.

Aquesta presó preventiva que actualment compleixen Porto i Basterra expira aquest mes de setembre i podria ser prorrogada dos anys més, fins a quatre en total.

Rosario Porto i Alfonso Basterra són els únics acusats de la mort violenta de la seva filla. El cos va ser trobat en una pista forestal de Teo (Corunya) la matinada del 22 de setembre en una pista de terra.

stats