Societat 05/11/2018

Jutges i fiscals acorden tornar a fer vaga el 19 de novembre

L'aturada la secunden totes les associacions, que es queixen que no s'atenen les seves demandes

Efe
1 min
Una de les sales de vista de la Ciutat de la Justícia de Barcelona que avui ha quedat buida per la vaga dels jutges i fiscals

MadridSis mesos després de la primera aturada unitària de jutges i fiscals, els membres de la judicatura tornaran a fer vaga el 19 de novembre. Igual que el 22 de maig, totes les associacions professionals han donat suport a la convocatòria, després de comprovar que el ministeri de Justícia no ha donat resposta a les seves reivindicacions.

En un comunicat conjunt, les set associacions recorden que ja van convocar l'aturada del maig "pel menyspreu i la deixadesa" del govern espanyol arran de les seves "legítimes peticions" per millorar la Justícia i les seves condicions professionals, i asseguren que amb l'arribada del PSOE a l'executiu "tot continua igual".

Els magistrats i fiscals reclamen reforçar la independència judicial reestructurant el màxim òrgan de representació de la judicatura, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Volen que els jutges puguin triar alguns dels vocals de l'organisme, que se suprimeixin les designacions dels parlaments autonòmics, que hi hagi més transparència en els processos de nomenament dels alts càrrecs i que es limitin els mandats del president del CGPJ perquè no pugui repetir més d'una vegada al capdavant de la institució.

Pel que fa a les propostes laborals i de mitjans, demanen incrementar la plantilla de jutges i fiscals, modernitzar els edificis judicials, invertir en la modernització de la justícia, recuperar els sous i els dies de vacances perduts en les últimes retallades i fixar les càrregues de treball d'acord amb els criteris de les associacions professionals, entre d'altres.

stats