Societat 16/01/2020

Els Mossos escorcollen l'empresa on es va produir l'explosió de Tarragona

Un jutjat investiga les morts per l'incident a Iqoxe per determinar si hi ha hagut negligència

Acn/ara
2 min
Els Mossos escorcollen la seu d'Iqoxe al Prat de Llobregat

Tarragona/BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han entrat aquesta tarda a la seu de l'empresa química Iqoxe, on abans-d'ahir es va produir una explosió en un dels dipòsits d'òxid d'etilè. L'entrada dels agents a les oficines de l'empresa al Prat del Llobregat l'ha ordenat el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, que "ha decretat secretes les actuacions obertes dimarts arran de l'explosió en una empresa petroquímica". Els registres al Prat són a les instal·lacions de Plastiverd, que, com Iqoxe, pertany al Grup Industrial Cristian Lay. A més, la policia també està entrant a les instal·lacions que la companyia de l'accident té a la Canonja –i on es va produir l'accident aquest dimarts–, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a través d'una piulada a Twitter.

La magistrada d'aquest tribunal ha obert diligències aquest dijous al matí per les morts en l'explosió de l'empresa química Iqoxe. Fonts judicials han apuntat que la magistrada està a l'espera de rebre i analitzar a fons informes dels Mossos, Bombers, Protecció Civil i Inspecció de Treball per decidir si demana noves diligències i, si és el cas, investigar l'empresa per accident o per negligència. La investigació sobre les causes i les circumstàncies en què es va produir l'explosió del reactor serà clau per determinar la possible responsabilitat penal de l'empresa. Fonts jurídiques apunten que es podria atribuir homicidi imprudent a l'empresa si es detecten negligències o deficiències de manteniment o de seguretat a la planta.

Ja el dia de l'explosió, la magistrada titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va encapçalar la comissió judicial en les tasques d'aixecament dels cadàvers al pis de Torreforta on va impactar un projectil i a la mateixa planta afectada. La fiscalia també hi ha estat present, però no ha obert diligències pròpies a l'haver-hi ja una causa judicialitzada.

stats