Societat 29/05/2014

L'advocat Eudald Vendrell és nomenat nou president de Justícia i Pau

Agafa el relleu d'Arcadi Oliveres que ha presidit l'entitat durant els darrers 12 anys

Ara
1 min
Arcadi oliveras

BarcelonaL'advocat barceloní Eudald Vendrell ha estat nomenat pel cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, nou president de l'entitat Justícia i Pau per un mandat de quatre anys. Vendrell substitueix Arcadi Oliveras que ha presidit l'entitat els darrers dotze anys. Oliveras fa uns mesos ja va comunicar la seva voluntat de no repetir en el càrrec.

El nou president de Justícia i Pau està vinculat a l'entitat des dels anys vuitanta. Va ser membre de la Junta de Govern entre 1988-1992. En els últims anys la seva implicació ha estat principalment a través de la Comissió de Drets Humans.

Vendrell, nascut a Barcelona l'any 1948, és advocat en exercici des de 1970, dedicat a l'àmbit del dret privat. Va ser vicedegà del Col·legi d'Advocats de Barcelona entre 2009-2013. Ha combinat la seva llarga trajectòria professional com advocat amb la docència del dret civil a la Universitat de Barcelona i a l'Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d'Advocats. Paral·lelament, ha desenvolupat també una àmplia activitat en defensa del drets humans. Així, ha sigut membre fundador i president del Grup de Juristes Roda Ventura, associació dedicada a la promoció dels drets humans, secció catalana del Secretariat Internacional de Juristes Catòlics-Pax Romana Internacional. Com a portaveu d'aquesta organització, ha realitzat nombroses intervencions en la Comissió de Drets Humans de Nacions Unides a Ginebra.

També va ser un dels fundadors de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, on ha impartit cursos i ha publicat articles sobre la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans i va formar part del Gabinet de Drets Humans de la Creu Roja de Catalunya. Actualment és membre de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates.

stats