Societat 01/04/2016

L'Ajuntament de Barcelona estudia personar-se a favor de les víctimes d'abusos dels Maristes

El consistori aprova declarar-se ciutat de tolerància zero amb l'assetjament

M.ortega
1 min
L’escola dels Maristes Sants-Les Corts, on s’han destapat nombrosos casos d’abusos.

BarcelonaEl ple de Barcelona d'aquest divendres ha declarat la "ferma determinació" dels grups en la defensa dels drets dels infants davant dels abusos a menors. Arran dels casos denunciats als Maristes, el consistori ha redactat una declaració institucional en la que obre la porta a personar-se en la causa judicial a favor de les víctimes després d'estudiar l'estat de la denúncia.

En la mateixa sessió plenària, que ha comptat amb la presència al públic del pare que va denunciar el primer casos d'abusos als Maristes, Manuel Barbero, també s'ha aprovat una proposició del PSC per impulsar un pla integral contra l'assetjament. En concret, el pla s'ha d'encaminar a declarar Barcelona ciutat de tolerància zero amb el maltractament i l'abús.

També s'insta a implantar un canal segur de denúncia, informació i assessorament. Un canal que haurà de ser gratuït i confidencial. La proposició també inclou una campanya institucional de prevenció en l'àmbit educatiu i esportiu orientada a infants, adolescents i joves.

stats