Societat 15/10/2013

L'Ajuntament multa 13 floristes amb 750 euros per vendre souvenirs

Els venedors de flors han impulsat una recollida de signatures per protestar contra la nova normativa i ja n'han aconseguit un miler

1 min

L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat aquest dimarts els floristes de la Rambla que venen souvenirs el primer dia de vigència de la nova norma municipal i ha imposat una multa de 750 euros a cadascun dels 13 venedors de flors que no havien respectat la prohibició del consistori. Els comerciants ja han anunciat que retiraran aquests productes.

El president del col·lectiu de floristes, José Moya, ha explicat que cap a les 10 del matí els responsables de l'Institut Municipal de Mercats (IMMB) han inspeccionat les parades i han obert actes per l'incompliment de la normativa. A les 12.30 h han rebut la notificació de l'obertura d'un expedient per una infracció greu i la multa de 750,01 euros, que es rebaixarà un 30%, fins als 525 euros, si es paga abans del quatre de novembre.

Les multes arriben un dia després que els floristes rebessin una notificació de l'IMMB que desestimava la proposta de poder dedicar un 20% de l'espai de la parada a vendre articles de souvenir i combinar-los amb els que proposa l'Ajuntament sota la marca Rambla de les Flors.

Moya ha explicat que els venedors de flors han començat una campanya de recollida de firmes per protestar contra aquesta decisió; ha mostrat una pancarta que anuncia que els floristes "moriran pròximament per la intransigència de l'Ajuntament, la incomprensió de CiU i una indigestió massiva del turisme, i ha assegurat que ja han aconseguit un miler de signatures.

stats