Societat 03/03/2012

L'empresària Sol Daurella, la catalana més influent al rànquing de l'ARA

La consellera delegada de Cobega i presidenta del consell d'administració del TNC encapçala la selecció de 25 noms realitzada pel consell editorial de l'ARA. Podeu llegir la llista completa a l'ARA Premium

Ara
2 min
Sol Daurella

BarcelonaSol Daurella, consellera delegada de Cobega –l'empresa de la Coca-cola a Catalunya–, present al consell del Banc Sabadell i presidenta del consell d'administració del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), és la catalana més influent segons el rànquing elaborat pel consell editorial de l'ARA.

I què vol dir ser influent? Aquesta és la pregunta amb què s'obre el reportatge del dossier d'aquest diumenge, que fa una radiografia del poder femení a Catalunya. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, hem volgut reflexionar sobre la situació de la dona en els àmbits professionals i institucionals que donen influència, i ho hem volgut fer a través de casos concrets, amb una llista de les 25 catalanes més influents.

Catalunya, el País Valencià i les Illes

Però no fem l'anàlisi només al Principat. També oferim el rànquing de les 10 dones més influents al País Valencià i les 10 de les Illes Balears.

La tria va acompanyada d'un perfil de cada una de les escollides que justifica el perquè de l'elecció. Una tria que no es pretén ser indiscutible. Per això hi afegim la tria dels lectors, determinada per una enquesta feta a partir dels noms proposats pels mateixos usuaris de l'Ara.cat. De fet, s'han fet tres enquestes: una per a Catalunya, una altra per al País Valencià i una més per a les Illes Balears. El debat pot continuar ara amb els vostres comentaris, un cop publicat el reportatge.

També comptem amb un text d'anàlisi de la situació de la dona en el món actual, amb veus expertes com les de la sociòloga Sara Moreno, l'escriptora Gemma Lienas i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell.

Podeu llegir el reportatge i la llista completa del consell editorial de l'ARA a l'ARA PREMIUM

stats