SANITAT
Societat 11/06/2013

L'Arquebisbat de Barcelona demana que es posin a disposició de l'Hospital de Sant Pau els béns immobiliaris de la fundació privada

L'hospital té un dèficit de 57 milions d'euros i els treballadors demanen que els beneficis immobiliaris de la Fundació Patrimonial –una de les tres que integren Sant Pau– reverteixin en el centre hospitalari

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaL'Hospital de Sant Pau és propietat de la Generalitat, de l'Arquebisbat de Barcelona i de l'Ajuntament. Des del 1991 la seva complexa forma jurídica consta de tres fundacions –la patrimonial, la de gestió i la científica– amb recursos separats. Els beneficis immobiliaris de la primera no repercuteixen en la segona, responsable de l'activitat mèdica, i amb les retallades, els treballadors ho van denunciar als jutjats.

Aquest dimarts, l'Arquebisbat de Barcelona ha emès un comunicat en què insta a posar "els béns de la Fundació a disposició de les necessitats de l'hospital, mentre no es redreci la política econòmica i social de la qual tenen cura els poders públics". Segons l'Arquebisbat, en aquests moments "tan delicats de l'economia del nostre país" és "un deure moral ineludible" que la Molt Il·lustre Administració (MIA), òrgan que regeix l'hospital, "posi els béns de la Fundació a disposició" del centre. El patrimoni de la MIA consta de nombrosos habitatges, garatges i solars.

Després que divendres passat els cinc membres del patronat de la Fundació de Gestió de l'hospital, amb l'exconseller Xavier Pomès al capdavant, dimitissin en bloc, el departament de Justícia ha donat 15 dies per nomenar nous patrons que puguin fer efectiu el concurs de creditors que la Generalitat ha demanat que faci Sant Pau.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va acusar dilluns els treballadors de la situació de bloqueig que viu el centre i els va convidar a "arremangar-se" per salvar l'hospital.

stats