Societat 17/03/2017

L'arquebisbe de Barcelona, elegit membre del comitè executiu de la Conferència Episcopal Espanyola

Els arquebisbes d'Oviedo, Jesús Sanz, i de Saragossa, Vicente Jiménez Zamora, també han estat elegits membres del comitè

Ara
1 min
L'arquebisbe de Barcelona, elegit membre del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola

BarcelonaL'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha estat elegit membre del comitè executiu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) juntament amb l'arquebisbe d'Oviedo, Jesús Sanz Montes, i el de Saragossa, Vicente Jiménez Zamora.

L'elecció s'ha celebrat en el marc de la 109 assemblea plenària de la CEE d'aquest divendres. Omella ha sigut elegit amb 47 vots a favor, Sanz Montes amb 42 vots i Jiménez Zamora amb 54. Els tres bisbes assumeixen aquest càrrec per primer cop. La Conferència Episcopal Espanyola és una institució administrativa integrada per tots els bisbes de les diòcesis d'Espanya i Andorra.

L'arquebisbe Omella ha presidit la comissió episcopal de Pastoral Social entre el 2005 i el 2008 i posteriorment entre el 2014 i el 2017.

El bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, ha estat elegit membre de dues comissions episcopals: la de Mitjans de Comunicació Social i la de Pastoral Social, on s'ocuparà de Justícia i Pau.

stats