Societat 13/04/2015

L'escola bressol de la UAB tancarà el curs que ve

La UAB aprova establir un conveni amb una escola de Bellaterra i l'AMPA anuncia que no portarà els seus fills

Acn
3 min
Pares i fills mostrant pancartes en contra del tancament de l'Escola Bressol Gespa a les portes del Rectorat de la UAB.

BarcelonaEl Consell de Govern extraordinari que s'ha celebrat aquest dilluns a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha aprovat la signatura d'un conveni amb una llar d'infants de Bellaterra, fet que suposarà la fi del servei que presta ara l'Escola Bressol Gespa, situada a l'interior del campus universitari, segons ha confirmat a l'ACN la vicerectora d'Economia i Organització de la UAB, Montserrat Farell. Aquesta proposta ha rebut 29 vots a favor, 16 en contra i dos abstencions. La portaveu de l'AMPA de la Gespa, Mercè Màrquez, ja ha anunciat a l'ACN que no portaran els seus fills a aquest centre i que continuaran amb les mobilitzacions per evitar el tancament.

Aquest dilluns la UAB ha acollit el Consell de Govern definitiu per decidir el futur de l'Escola Bressol Gespa després de mesos de protesta per part dels pares. En el marc del darrer Consell de Govern, celebrat al març, la vicerectora d'Economia i Organització de la universitat, Montserrat Farell, va presentar la proposta d'establir aquest conveni però no es va procedir a la votació perquè els conselleres poguessin analitzar amb detall la proposta.

Aquest dilluns finalment s'ha aprovat aquesta opció, després que els pares i mares de la Gespa mostressin un cop més el seu posicionament conrari abans de l'inici de la sessió. Màrquez ha explicat que havien demanat assistir com a convidats i que no els han deixat i que per això han intervingut al principi on han reiterat la seva petició de mantenir l'escola i han posat en dubte que les reformes que es necessiten siguin urgents. Segons ha explicat, finalment els han deixat veure els informes que parlen de les reformes que s'han de fer a l'escola i ha asseverat que "no posa enlloc res d'urgència".

Màrquez ha assegurat que els pares i mares de la Gespa no portaran els seus fills a la Llar d'en Pitus de Bellaterra i ha lamentat que amb el tancament del seu centre "s'ha acabat la conciliació". Ha afegit que el servei que oferia un centre dins del mateix campus no el pot oferir una llar que no ho està.

La UAB defensa que es manté el servei i es guanya en prestacions

Farell ha defensat que el conveni amb la Llar d'en Pitus ofereix més serveis als pares ja que es tracta d'una escola bilingüe i que a més ofereix servei de canguratge, entre d'altres. Ha destacat també que es troba "al llindar del campus" i "a 600 metres de l'estació de FGC de Bellaterra". A més, amb aquest conveni la UAB no haurà de fer cap aportació sinó que posa "la marca i el prestigi", mentre que als pares no se'ls apujarà la quota.

Farell ha recordat que ja s'havia aprovat una reducció de l'aportació per aquest 2015 de 200.000 a 80.000 euros per a la Gespa i que el Consell Social i l'equip de Govern ja havien decidit que l'escola no obriria al setembre si no es podien fer els treballs que assegura que són necessaris per garantir la "màxima seguretat". Una despesa que ja havia anunciat que era molt costosa per la UAB i que no es podia assumir.

Sobre les crítiques per part de l'AMPA, Farell ha explicat que fa uns dies van enviar una carta a les 44 famílies que actualment porten els seus fills a la Gespa explicant-los el conveni i que van ser 12 les que van contestar dient que no hi estaven d'acord. "Són 12 de 44", ha remarcat. La vicerectora ha dit que aquest servei està obert a tota la comunitat amb fills petits i no només als actuals usuaris i ha afegit que les famílies són "lliures" de fer el que considerin.

stats