EDUCACIÓ
Societat 30/10/2015

L’escola de Cornellà que fa 28 anys que espera un ascensor en tindrà un “en breu”

El centre té un terç de l’alumnat en cadira de rodes

Elisabet Escriche
2 min
Fa 16 anys que l’Escola Virolai utilitza aquesta plataforma per fer pujar els alumnes amb problemes de mobilitat. Ara està espatllada.

BarcelonaL’Escola d’Educació Especial Virolai, de Cornellà de Llobregat, de titularitat municipal, tindrà “en breu” l’ascensor que reivindica des que fa 28 anys es va traslladar a la plaça de Mossèn Andreu del municipi. El centre té 65 alumnes d’entre 4 i 21 anys, dels quals un terç utilitzen una cadira de rodes o cotxets adaptats per moure’s i, per tant, necessiten l’aparell per anar a la planta de dalt de l’escola, on hi ha les aules dels més grans, la biblioteca i l’aula d’informàtica.

Tot i ser una escola que atén exclusivament alumnat que té algun tipus de discapacitat, l’Ajuntament, governat pel PSC, justifica aquest retard de gairebé tres dècades assegurant que la primera petició per escrit per instal·lar l’ascensor li va arribar fa sis mesos. “En aquest mig any hem aconseguit trobar els 100.000 euros que costa, que dijous es van aprovar en el ple municipal”, va explicar la tinent d’alcalde i regidora d’Educació i Política Social, Montserrat Pérez. Els pròxims passos seran la tramitació del projecte, que es farà per “procediment d’urgència”, l’aprovació per junta local i, finalment, l’adjudicació de l’obra. “No puc donar una data concreta de quan estarà instal·lat, serà en breu. Esperem que les obres comencin abans de l’estiu”, va dir la regidora ahir a l’ARA, que va afegir dues vegades que, per a l’Ajuntament, l’aparell reivindicat és “una prioritat”.

La portaveu municipal va esquivar valorar per què el centre es va traslladar a un edifici sense ascensor tenint en compte les necessitats del seu alumnat: “Durant aquests anys s’han anat fet actuacions a l’escola en funció de la demanda: ja sigui per l’increment d’alumnat, perquè s’ha deteriorat alguna part de l’equipament o perquè ens ho ha demanat l’AMPA o l’escola”, va mantenir. Agafant-se a aquest argument, Pérez va explicar que la vella plataforma que els últims 16 anys ha servit per fer pujar l’alumnat amb problemes de mobilitat a la primera planta es va instal·lar precisament per l’arribada d’una alumna amb problemes de mobilitat.

Es tornarà a arreglar la plataforma

Durant el curs passat la plataforma es va espatllar dues vegades i durant aquest curs s’ha avariat dos cops més. Ara fa més d’una setmana que no funciona, cosa que obliga el professorat a portar a pes els alumnes que tenen les aules al pis de dalt. La resta es queden a la planta baixa sense poder anar a la biblioteca ni a l’aula d’informàtica. La nova avaria, segons Pérez, estarà arreglada “dilluns mateix”.

Pel que fa a l’altra petició històrica del centre, una cadira adaptada perquè els alumnes puguin anar al vàter sols -ara els professors els han d’agafar pels braços mentre fan les seves necessitats-, la responsable d’Educació del consistori va assegurar que el primer cop que se li va sol·licitar va ser dimecres. Pérez va afegir que la seva regidoria ja s’ha posat a treballar per buscar els 1.700 euros que costa la cadira. “Estic mirant com pagar-la. Per tant, en breu la tindran”, va afegir. El que està clar és que serà abans que l’ascensor.

stats