Societat 08/12/2014

Gelida i el salt als lleons de 'Jujo', el policia municipal a qui havien retirat l'arma

L'agent que ahir va protagonitzar l'incident del Zoo de Barcelona havia tingut diverses baixes per depressió i va ser apartat de les tasques de carrer. Però l'alcalde assegura que mai havia fet res extrem

Albert Solé
2 min
En Justo José Mira després de cremar una estelda l'11 de setembre passat / ARA

Barcelona"Tot això que ha fet el Jujo els últims mesos ens han sorprès molt", explica a l'ARA l'alcalde de Gelida, Lluís Valls Comas. En Justo José Mira Payá, que continua ingressat a la UCI de la Vall d'Hebron en estat molt greu després de llançar al recinte del lleons del Zoo aquest diumenge, és agent de la policia municipal d'aquest municipi de l'Alt Penedès, en excedència des del gener d'aquest 2014.

Una de les lleones que ha atacat el Justo al zoo sobre el seu cos / RAMON SERRA

Abans de demanar l'excedència, en Justo havia hagut de demanar la baixa per depressió en més d'una ocasió, cosa que va fer que els seus superiors l'apartessin de la feina al carrer per fer-li fer tasques administratives, cada cop que tornava d'una baixa. "Jo mateix vaig haver de signar un decret per retirar-li l'arma", recorda l'alcalde, que tot i això afirma que mai va protagonitzar cap espectacle com els recents.

En Justo amb la pancarta nazi al Passeig de Gràcia / ARA

En Justo era Guàrdia Civil fins que va demanar l'ingrés a la policia municipal –l'alcalde no recorda quin any va ser–, on no va causar mai cap problema, fins que la seva vida personal va canviar. El periodista Raúl Montilla va entrevistar-lo el 30 de novembre per publicar un reportatge en un blog, explica que la vida del Justo va canviar quan es va divorciar, va perdre la custòdia del seu fill i va morir la seva mare.

"Era una persona correcta amb qui hi podies parlar", admet l'alcalde de Gelida, Lluís Valls, que tot i això, recorda com darrerament parlava molt de religió.

stats