SOCIETAT
Societat 22/06/2014

L'Hospital de Bellvitge es defensa després de les protestes de treballadors i familiars de pacients

Diuen que "no hi ha cap pacient pendent d'ingrés per manca de llits"

Acn
2 min
L’operació de columna es va fer a l’Hospital de Bellvitge.

BarcelonaLa direcció de l'Hospital Universitari de Bellvitge assegura que "hores d'ara no hi ha cap pacient pendent d'ingrés per manca de llits" i " en cap cas es planteja derivar cap malalt a cap altre hospital per motius organitzatius". Així ho han explicat en una nota de premsa aquest diumenge, després de les protestes d'un grup de familias i treballadors de l'hospital contra el tancament d'alguna de les plantes del centre en el període estiuenc.

En un comunicat el centre hospitalari afirma que l'activitat s'està portant a terme amb "absoluta normalitat" i recorda que la "reordenació de l'activitat quirúrgica" i la "concentració de pacients" durant els mesos d'estiu són "un fet habitual" en la planificació dels centres hospitalaris. L'Hospital assegura que l'activitat s'està desenvolupant "amb absoluta normalitat, tant a les unitats d'hospitalització com al servei d'Urgències, on hores d'ara no hi ha cap pacient pendent d'ingrés per manca de llits".

Recorda que la planificació d'estiu "garanteix en tot moment l'atenció dels pacients del centre" , té en compte la "disminució de la demanda d'operacions de cirurgia programades" i, alhora, permet que els professionals "gaudeixin de les seves vacances reglamentàries".

Aquesta variació en la necessitat de llits "fa necessària la concentració dels pacients que requereixen ingrés hospitalari en menys unitats d'hospitalització", amb l'objectiu d'aconseguir un "millor aprofitament dels recursos existents i sempre garantint la qualitat de l'atenció i la seguretat dels pacients".

La direcció assegura que aquest estiu l'Hospital de Bellvitge "augmentarà en un 2,8% el nombre de sessions de quiròfan respecte el mateix període de l'any anterior". Això permetrà dur a terme "un major nombre d'intervencions quirúrgiques en relació als mesos de juliol i agost de 2013 amb una menor necessitat de llits d'hospitalització".

Afegeix que les intervencions que es realitzaran seran, sobretot, les prioritzades pel Servei Català de la Salut (CatSalut) -intervencions oncològiques i cirurgia cardíaca- i la cirurgia urgent. També es farà més Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) -que no requereix ingrés- de procediments que tenen garantia d'intervenció de 6 mesos.

L'Hospital afirma que les millores organitzatives i en tècniques quirúrgiques innovadores i menys invasives "han permès accelerar la recuperació dels pacients, millorar el seu confort i reduir la seva estada a l'hospital" així com "augmentar l'activitat quirúrgica del centre".

La direcció "lamenta la distorsió de la informació feta per algunes plataformes i organitzacions sindicals així com la situació de malestar generada en alguns pacients i familiars en les darreres hores", conclou el comunicat. El dissabte i divendres traballadors i familiars van ocupar la unitat de neurologia de la planta 9 per evitar-ne el tancament durant l'estiu.

stats