Societat 08/06/2012

L'Hospital Moisès Broggi tanca 12 quiròfans en aixecar-se les rajoles del terra

Es tracta d'una mesura "preventiva", segons el centre, per resoldre uns problemes que el comitè d'empresa assegura que s'arrosseguen des de fa més d'un any

Efe
1 min

BarcelonaL'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí tancarà 12 quiròfans del centre com a conseqüència dels problemes que s'han produït en aixecar-se algunes de les rajoles del terra. El director mèdic del Consorci Sanitari Integral que gestiona el centre, Albert Pons, ha assegurat a l'agència Efe que "es tracta d'una mesura preventiva" i que "si el problema es donés en un passadís de les consultes externes estaria reparat en un dia", però que en passar a la zona de quiròfans s'han de tancar per precaució.

Segons el responsable mèdic, per a aquests dies hi havia previstes 108 operacions. "Com que ja sabíem que havíem de tancar els quiròfans, hem evitat programar intervencions per a aquestes dates", ha dit Pons, que ha afegit que "les que estaven programades les hem posposat o bé hem derivat als pacients a l'Hospital General de l'Hospitalet (que depèn del mateix Consorci) perquè s'operin allà".

Segons Pons, actualment resten per reprogramar 55 operacions. "Ja tenim l'espai, però hem de tancar l'operació amb ells, donar-los dia i hora", ha dit el responsable mèdic del Consorci.

Per la seva banda, el portaveu del comitè d'empresa, Juan Carlos Carreras, ha dit que "els problemes s'arrosseguen des de fa més d'un any i el centre en fa dos que es va inaugurar". Als problemes de les rajoles se n'hi sumen d'altres, segons Carreras, com per exemple les inundacions que es registren a les plantes subterrànies i que inutilitzen els ascensors.

Pons ha reconegut aquests problemes, que avui avança 'La Vanguardia', i ha assegurat que "hi ha una brigada de manteniment treballant pel bon estat del centre".

stats