SOCIETAT
Societat 24/03/2014

Un català liderava la facció dels Latin Kings desarticulada fa 15 dies pels Mossos

S'havia casat amb la germana d'un dels principals caps de la banda a l'Equador. Els quatre màxims caps de la banda han ingressat a presó

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl creador i líder de la facció dels Latin Kings desarticulada fa 15 dies pels Mossos d'Esquadra és un jove català que ja ha ingressat a presó. El detingut, de 31 anys i conegut com Babywhite, s'havia casat amb la germana d'un dels principals caps de la banda a l'Equador i s'havia convertit en l''inca suprem', que és com anomenen el màxim cap de la facció.

Així ho han explicat aquest dilluns el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'intendent Jordi Bascompte, cap de la divisió d'Investigació Criminal de la policia catalana, en una roda de premsa per detallar la macroperació del passat 11 de març que va permetre decapitar la facció ALKN, la més activa dels Latin Kings. En total es van realitzar una trentena de detencions i 17 imputacions. L''inca suprem' i els tres 'corones supremes' –líders, però d'un escalafó inferior– han ingressat a presó.

Babywhite, junt amb els 'corones supremes', controlava des de Catalunya tota la facció a la resta de l'Estat i vivia gràcies a les quotes dels socis, d'entre 6 i 10 euros. Una de les activitats principals de la banda era el tràfic de drogues, i buscaven l'obtenció del monopoli de la venda al detall a les àrees d'oci nocturn. També realitzaven robatoris amb força i amb violència i extorsions, entre altres delictes.

Els Latin Kings, assentats a Catalunya des de 2002, tenen actualment uns 900 membres a Catalunya.

stats