RELIGIÓ
Societat 03/07/2011

El bisbe de Lleida admet que li agrada córrer a la carretera i que l'han multat per excés de velocitat

Ho explica a la carta pastoral d'aquest diumenge, en què fa una crida a la prudència al volant. Afirma, però, que considera "discutibles" algunes reduccions de velocitat

Efe
2 min

LleidaEl bisbe de Lleida, Joan Piris, fa una crida a la "responsabilitat" com a valor a aplicar a la carretera, encara que reconeix que li agrada córrer, que ha estat multat per excés de velocitat i que no li semblen bé les reduccions de velocitat, perquè les considera "discutibles". Amb el títol de Parlant de valors, el bisbe lleidatà demana en la seva carta pastoral d'aquest diumenge fer "una mirada més concreta i afinada cap als propis comportaments". Piris fa una reflexió en el full parroquial de la seva diòcesi sobre la crida a la prudència al volant que avui fa la Conferència Episcopal Espanyola.

"Confesso que a mi m'agrada córrer a la carretera i, per això, jo també sóc un dels milers de conductors als quals han posat una multa per excés de velocitat", revela el bisbe. El prelat, no obstant això, assegura: "Ara estic convençut que hem de respectar els senyals i tenir més en compte el que això pot suposar de bo per als altres usuaris". "Llavors -es pregunta el bisbe- per què accelero més del que és degut?. Algú dirà que és una mostra més de la incoherència humana; però és només això?". El bisbe afirma que "no és que les reduccions de velocitat m'agradin massa i menys quan em semblen discutibles en alguns llocs; però és aquest un motiu suficient per no donar valor a una cosa?".

Monsenyor Piris defensa que "la seguretat és un valor, la seguretat pròpia i la d'altres, la considerem un bé objectiu encara que no sempre coincideixi amb allò que ens agradaria fer". El prelat considera que el sentit de la responsabilitat és un valor que "hem de promoure i en el qual hem d'educar i educar-nos amb més profunditat". "Perquè també a la carretera, tota la moral no té més fonament que el valor de la persona humana", conclou el bisbe.

stats