CIUTATS
Societat 24/12/2010

Lleida presenta el seu joc de taula sobre la ciutat

La Seu Vella de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació d'El joc de Lleida, un joc de taula similar al Monopoly en què els jugadors poden recórrer i conèixer la ciutat i adquirir el màxim nombre de comerços o empreses de la ciutat

Redacció
2 min

LleidaLa Seu Vella de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació d'El joc de Lleida, un joc de taula similar al Monopoly en què els jugadors poden recórrer i conèixer la ciutat i adquirir el màxim nombre de comerços o empreses de la ciutat, ja que aquest és l'objectiu d'aquesta iniciativa lúdica pensada per jugar-hi en família. El joc, del qual se n'han fet unes 3.000 unitats, ja es pot trobar en establiments tradicionals de joguines de la ciutat i té un cost d'uns 25 euros, segons ha explicat el seu creador, Enric Cervera. El joc de Lleida està ideat com a regal per a la gent de Lleida, motiu pel qual s'han aprofitat aquestes dates per fer-ne la presentació pública.

L'editor i ideòleg del joc, Enric Cervera, ha explicat que ara fa aproximadament un any va tenir la idea de fer un joc de taula, similar al popular Monopoly, però centrat en la ciutat de Lleida i pensat per a gent d'aquesta ciutat. Finalment, ha acabat fent realitat el projecte que rep el nom d'El joc de Lleida.

Els jugadors disposen d'un plànol de la ciutat, que han de recórrer, en què s'hi remarquen establiments comercials i empreses amb tradició a la ciutat. Així, la dinàmica consisteix a comprar i vendre i invertir, no en carrers, ni en monuments, ni en edificis, "que són per transitar-hi", sinó en locals comercials i empreses lleidatanes, amb tradició a Lleida, que esdevenen els protagonistes del joc, a banda dels mateixos jugadors. D'aquesta manera, es pot acabar el joc sent propietari –de forma simbòlica– de comerços o empreses de la ciutat "que formen part de la vida dels lleidatans".

El seu creador ha destacat les enormes possibilitats que té el joc, "ja que pot explicar moltes coses de la ciutat", a més de conèixer Lleida i la seva activitat comercial d'una forma lúdica.

Cervera ha explicat que porta un any treballant en el joc, un repte que ha qualificat com "una aventura". En aquest temps, ha trobat la "complicitat" de comerciants i empresaris que han volgut col·laborar en el projecte. "Les empreses i comerços s'hi han implicat molt i se l'han fet seu, participant fins i tot en les regles del joc".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha assistit a la presentació del joc, ha remarcat que s'ha fet pensant en els lleidatans i que ha estat dissenyat per a gent de Lleida, amb la col·laboració d'una trentena d'empreses i comerços de la ciutat. Per això, ha dit, el joc permet recórrer la ciutat, conèixer-ne els carrers, places i monuments, però sobretot firmes i comerços arrelats de fa anys a la capital del Segrià, que són els objectes que els jugadors poden adquirir en El joc de Lleida.

Així mateix, Ros ha instat els lleidatans a comprar aquest joc i a gaudir-ne aquestes dates en què la gent disposa de més temps per compartir amb la família.

stats